Foto: Publicitātes attēls
Latvijas šautriņu metēji Madars Razma un Nauris Gleglu izcīnījuši tiesības pārstāvēt savu valsti Profesionāļu darts korporācijas (PDC) pasaules kausā šautriņu mešanā, kas no 1. līdz 4. jūnijam notiks Vācijas pilsētā Frankfurtē un kura kopējais balvu fonds būs 350 tūkstoši eiro, informēja Latvijas Darts organizācija.

PDC pasaules kauss šautriņu mešanā ir vienīgās šī sporta veida nacionālo valstu sacensības profesionāļiem, un Latvija šajā turnīrā tiks pārstāvēta pirmo reizi. Kopumā turnīrā piedalīsies 32 valstu komandas ar diviem spēlētājiem katrā komandā. No Latvijas uz sacensībām Vācijā dosies Madars Razma no Priekules, kurš iepriekšējos četrus gadus veiksmīgi startēja Lielbritānijas Darts Organizācijas (BDO) un pasaules darts federācijas (WDF) reitinga turnīros, bet šī gada janvārī ar pirmo mēģinājumu izcīnīja PDC profesionāļu licenci nākamajām divām sezonām. Razma pārinieks turnīrā būs Nauris Gleglu no Kolkas, kurš vēl pērnā gada septembrī kopā ar priekulnieku pārstāvēja Latvijas šautriņu mešanas izlasi 2016. gada "WDF Eiropas Kausā" Nīderlandē, bet šogad kopā ar Razmu startē PDC Skandināvijas un Baltijas tūres posmos.

Jāatzīmē, ka Madars Razma un Nauris Gleglu tiesības startēt prestižajā PDC pasaules kausā izcīnījuši tieši pateicoties startiem PDC Skandināvijas un Baltijas tūres posmos Dānijā un Zviedrijā, sezonas kopvērtējumā pagaidām ieņemot attiecīgi 12. (M.Razma) un 15. (N. Gleglu) vietu. Tikmēr valstu vērtējumā Latvijas pārstāvji atrodas aiz Somijas, Zviedrijas un Dānijas, bet priekšā spēcīgajiem norvēģiem un arī Islandes šautriņu metējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!