Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Luksemburgā Eiropas Senioru čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu Jevgēņijs Vorobjovs izcīnījis zelta un Jānis Lasmanis bronzas medaļu, informēja Latvijas Pauerliftinga federācija.

Sacensībās Latviju pārstāvēja Vladimirs Kovaļskis no Rīgas sporta kluba "Vikings PL", Jānis Lasmanis no Jelgavas sporta kluba "Apolons" un Aizkraukles sporta centra seniori Jevgēņijs Vorobjovs un Dainis Reinholds.

Senioru grupā virs 60 gadiem Vorobjovs ieguva zelta medaļu svara kategorijā līdz 59 kilogramiem. Sportists sacensībās pirmajā piegājienā uzspieda 105 kilogramus, otrajā piegājienā tika uzspiesti 110 kilogrami, taču trešais piegājiens ar pieteiktajiem 112,5 kilogramiem bija neveiksmīgs, taču ar 110 kilogramiem pietika, lai Vorobjovs kļūtu par četrkārtējo Eiropas Senioru čempionu.

Sacensības starp senioriem virs 60 gadiem un svara kategorijā līdz 83 kilogramiem Lasmanis, kurš starptautiskās sacensībās piedalījās otro reizi, sāka ar veiksmīgi uzspiestiem 155 kilogramiem. Nākamais pieteiktais svars 160 kilogrami otrajā piegājienā netika ieskaitīts, taču sportists nepadevās un jau trešajā piegājienā 160 kilogramu smagais svaru stienis tika pacelts. Šis rezultāts ļāva izcīnīt bronzas medaļu.

Šoreiz mazāk veiksmīgas sacensības bija Kovaļskim un Reinholdam – abiem sportistiem čempionāts noslēdzās bez rezultāta. Senioru vecuma grupā virs 50 gadiem un svara kategorijā līdz 105 kilogramiem Kovaļska sākotnēji pieteiktais svars – 210 kilogrami – netika uzspiests. Reinholds startēja senioru vecuma grupā virs 60 gadiem svara kategorijā virs 120 kilogramiem. Arī Reinholda pieteiktie 250 kilogrami netika uzspiesti.

Foto: Publicitātes foto

Visi četri seniori jau iepriekš ir piedalījušies starptautiskās sacensībās un nesuši Latvijas vārdu pasaulē, izcīnot godalgotas medaļas. Pēdējie sasniegumi Kovaļskim 2012. gadā Eiropas Senioru čempionātā izcīnītā zelta medaļa svara kategorijā līdz 105 kilogramiem ar uzspiestajiem 215 kilogramiem. Taču 2014. gadā ar šādu rezultātu Eiropā 5. vieta. Šīs bija jau sestās starptautiskās sacensības sportistam. Lasmanis veiksmīgi otro reizi pārstāvēja Latvija starptautiskajā arēnā. Pagājušā rudenī Eiropas Senioru čempionātā, uzspiežot 160 kilogramu svara kategorijā līdz 83 kilogramiem, sportists izcīnīja bronzu.

Savukārt šī gada pavasarī Vorobjovs un Reinholds piedalījās Pasaules čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu Dānijā. Abi sportisti mājās pārveda sudraba medaļas. Vorobjovs ar rezultātu 115 kilogrami svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, bet Reinholds svarā virs 120 kilogramiem spēja tikt galā ar 241 kilogramu un ierindoties 3. vietā absolūtajā vērtējumā senioru grupā virs 60 gadiem.

Vorobjovs piedalās starptautiskās sacensībās piekto reizi, un viņam visi starti vainagojušies panākumiem. 2013. gadā viņš kļuva par Pasaules čempionu. Savukārt Reinholds ir astoņas reizes pārstāvējis Latviju starptautiskās sacensībās, un sešas reizes labojis Eiropas vai Pasaules rekordus. Reinholds kļuvis par Eiropas čempionu trīs reizes, bet Pasaules čempionātā sudrabu izcīnījis četras reizes.

Eiropas Senioru čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu notiek no 13. līdz 15. oktobrim Luksemburgas pilsētā Hammā. Čempionātu organizē Eiropas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Luksemburgas Pauerliftinga federāciju. Kopā sacensībām pieteikušies 177 seniori, no tiem 53 sievietes un 124 vīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!