Foto: Publicitātes foto
Spēlē pret spēcīgo Zviedrijas komandu Latvijas florbola izlase redzēja visas savas vājās vietas, pēc smagās neveiksmes pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā trešdien atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs.

Latvijas sieviešu florbola izlase trešdien Bratislavā kapitulēja Zviedrijai ar rezultātu 0:21 (0:7, 0:7, 0:7), atkārtojot savu smagāko neveiksmi pastāvēšanas vēsturē.

"Grūti pat salīdzināt komandu meistarību, fizisko, taktisko gatavību un pieredzi. Zviedrietēm ir viss, kas vajadzīgs ideālam florbola spēlētājam," pēc mača izteicās Fedulovs. "Šajā mačā redzējām visus savus vājos punktus - tiklīdz noguļam, mūs soda. Žēl, ka savās izdevībās mums neizdevās gūt vārtus, jo bija 12-15 izgājieni."

Ar rezultātu 0:21 Latvijas dāmas zaudēja arī savā otrajā oficiālajā spēlē vēsturē, kad 1995. gadā kapitulēja tai pašai Zviedrijai Eiropas čempionāta ietvaros.

Līdz ar to piektdien Latvija aizvadīs pusfinālu par 5.-8. vietu, cīnoties ar Čehijas un Polijas dueļa zaudētāju.

"Komanda ir noskaņojusies un 0:21 nav nekāds lūzums - zinājām, ka rezultāts būs liels. Ejam tālāk, cīnāmies, jo turnīrs par 5.-8.vietu ir mūsu šī brīža līmenis," teica Fedulovs. "Ja nākamajos mačos izanalizēsim kļūdas aizsardzībā, kā arī labi nospēlēsim uzbrukumā, viss būs kārtībā."

"Visas izlases aiz četrinieka ir ļoti līdzvērtīgas - uzvarēs tās, kuras būs vairāk nokoncentrējušās, kā arī palīdzēs veiksme," uzskata treneris.

Latvijas izlase neveiksmīgi aizvadīja grupu turnīru, kurā cieta trīs zaudējumus tikpat mačos. Vispirms ar 3:8 tika zaudēts Čehijai, kaut cīņas ievadā tika iegūta 3:0 vadība, tad ar 2:3 atzīts Norvēģijas pārākums, bet pirmdien ar 1:12 nācās kapitulēt Somijai.

Savukārt pirmo uzvaru Latvija izcīnīja otrdien astotdaļfinālā, kad ar 4:1 tika pieveikta Dānija.

Zviedrijas sieviešu florbola izlase ir iepriekšējo piecu pasaules čempionātu uzvarētāja. Kopumā šī komanda uzvarējusi septiņos no desmit šādas raudzes turnīriem, bet Latvijas valstsvienība jau divus čempionātus pēc kārtas izcīnījusi augsto piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!