Foto: Publicitātes attēli
Latvijas sporta deju pāri guvuši ļoti labus panākumus prestižajās starptautiskajās sporta deju sacensībās ""German Open Championships (GOC)", kas norisinājās Vācijas pilsētā Štutgartē. Latviešu dejotāji profesionāļu, jauniešu un junioru II grupās iekļuva finālos, izcīnot trīs godalgotās un divas ceturtās vietas, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Profesionāļiem "Super Grand Prix" Latīņamerikas deju pirmo kārtu 1/16 finālā uzsāka 51 pāris no 20 valstīm. Marts Smolko un Tīna Bazikina iekļuva fināla sešiniekā, kur sīvā cīņā par ceturto vietu pārspēja Igaunijas dejotājus Juriju Kaganu un Anastasiju Seļivanovu. Kaut arī mūsu pārim pēc iegūtajām tiesnešu ballēm labākā deja bija Ča-Ča-Ča, tomēr igauņus apsteigt palīdzēja pēdējā dejā Džaivā iegūtais pārsvars. Par uzvarētājiem kļuva šī gada Eiropas čempioni Andrejs Zaicevs un Jeļizaveta Čerevičnaja no Krievijas. Profesionāļiem ST dejās "Rising Star" grupā otru vietu 24 pāru konkurencē ieguva Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, kuriem pamatsacensībās 14. vieta 44 pāru konkurencē.

Pēc iekļūšanas pusfinālā Jauniešu (16-18 g.v.) grupā un attiecīgi 7. un 9.vietas iegūšanas abās individuālajās programmās – Standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās – pamatoti tika gaidīts, ka Deniss Gudovskis un Megija Morīte sasniegs finālu 10 deju (ST dejas +LA dejas) programmā. To viņi arī izdarīja, 91 pāra konkurencē piekāpjoties tikai Krievijas un Polijas dejotājiem un ar iegūto 3.vietu nodrošināja Latvijai otro godalgu "GOC" sacensībās. Mūsu pāris četrās no desmit dejām ieņēma otro vietu, labāku rezultātu uzrādot LA dejās. Tikmēr cits jauniešu pāris Everts Gulbis un Elīna Kalvāne piedalījās pieaugušo grupā A meistarības klasē, izcīnot 2.vietu no 150 pāriem. ST dejās pieaugušajiem A klasē tūdaļ aiz fināla 7.vietā ierindojās Vladislavs Pečens un Aleksandra Bahusheviča.

Junioru II (14-15 g) grupā ST dejās, kurā startēja 108 pāri, vēl vienu patīkamu mirkli sarūpēja Ričards Šteinfelds un Laura Bernāte, kuri ieņēma 4.vietu aiz Krievijas, Anglijas un Moldovas pāriem. Divās no piecām dejām – Lēnajā valsī un Vīnes valsī – Ričards ar savu partneri bija trešie un pavisam maz viņiem pietrūka līdz trijniekam arī kopvērtējumā.

LA dejās Junioriem II (142 pāri) pusfinālā dejoja un devīto vietu ieguva Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova. Vēl Latvijai vietu pusfinālā septiņdesmit pāru konkurencē gan ST dejās, gan LA dejās Bērni II grupā (10-11 g.) nodrošināja Artēmijs Plakitins un Anastasija Ļečebrina. Arī Edgars Līnis un Elīze Ancāne ar ieņemto 21.vietu pieaugušajiem Grand Slam ST dejās vairāk nekā 250 pāru konkurencē uzrādīja labu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!