Foto: F64
atvijas U-19 florbola izlasei maijā gaidāmajā pasaules čempionātā izvirzīts mērķis iekļūt pusfinālā, portāls "florbolazinas.lv" citē izlases menedžeri Ronaldu Jēkabsonu.

Pasaules čempionāta, kas maijā sākumā startēs Vācijā, apakšgrupā Latvijas izlasei būs jāsacenšas ar Zviedrijas, Igaunijas un Čehijas vienaudžiem.

"Mūsu uzdevums ir spēlēt pusfinālā," lakonisks ir Jēkabsons. "Labākie spēlētāji izlasē varētu būt dvīņu brāļi Andris un Jānis Rajecki. Viņi ir ļoti spēcīgi fiziskajā ziņā un abiem ir labs metiens. Toms Akmeņlauks ir pašlaik lielākais Latvijas florbola talants. Spēli viņš "lasa" kā neviens cits un var izveidot vārtu gūšanas momentu no nekā. Arī uzbrucējs Pēteris Zeltiņš ir fiziski ļoti spēcīgs, turklāt viņam ir ļoti labs metiens."

Aprīļa vidū publiskotajā izlases kandidātu sarakstā vēl bija atrodami 29 spēlētāji. Pasaules čempionātam drīkst pieteikt 20 laukuma spēlētājus.

"Visi, izņemot vienu, kurš spēlē Vācijā, pārstāv Latvijas virslīgas klubus, turklāt visi ieņem nozīmīgas lomas savu klubu rindās," sastāvu ieskicē Jēkabsons. "Pēdējos gados florbols attīstās strauji. Ieguvums ir tas, ka daudzi jaunie spēlētāji spēlē galvenās lomas savos klubos augstākajā līmenī. Galvenā problēma ir tā pati, ko var novērot arī citās valstīs - augstas klases treneru trūkums. Mums vajag vairāk tiesnešu, turklāt tiesnešiem nepieciešams uzlabot savu kvalifikāciju."

"Ir grūti salīdzināt mūsu junioru izlases spēlētājus ar citu valstu jauniešiem, jo ir bijušas vien dažas pārbaudes spēles pret vadošajām florbola nācijām," uzskata izlases menedžeris.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas U-19 izlase Kocēnos aizvadīja trīs pārbaudes spēles, ar 1:5 zaudējot Somijas vienaudžiem, bet ar Norvēģijas vienību uzvaras dalot uz pusēm - zaudējums ar 2:4 un panākums ar 5:4.

LETA jau vēstīja, ka pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Somijā Latvijas izlase otro reizi pēc kārtas izcīnīja piekto vietu.

Pasaules čempionāts norisinās ik pa diviem gadiem. Augstākās vietas Latvijas izlase ieņēmusi 2001. un 2005.gada pasaules čempionātos, kad Latvijas U-19 izlase spēja izcīnīt ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!