Visi Latvijas hokeja valstsvienības spēlētāji saņems prēmijas par startu Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs, Latvijas hokeja federācijas valdes lēmumu BNS pirmdien darīja zināmu LHF preses sekretārs Mārtiņš Pagodkins.
Konkrētas summas nav plānots nosaukt, jo valdes lēmums to neparedz, piebilda Pagodkins.

LHF valde nolēma vērtēt valstsvienības startu Soltleiksitijā kā pozitīvu. Valdes loceklis Aigars Kalvītis, kurš spēles ASV vēroja klātienē, uzsvēra, ka hokejisti ar savu sniegumu olimpiādē Latvijas tēla veidošanā pasaulē ir devuši ļoti lielu ieguldījumu, jo ASV un citu valstu lielākie masu mediju mūsu komandai veltīja neatslābstošu uzmanību, norādīja Pagodkins.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti olimpiskajās spēlēs izcīnīja 9. vietu 14 valstsvienību konkurencē.

Par Latvijas hokeja valstsvienības startu ziemas olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā un komandas iespēto valdes sēdē ziņoja izlases treneris Māris Baldonieks. Viņš uzsvēra, ka olimpiāde bija tikai viens no šīs sezonas atbildīgajiem startiem. Otrs ir pasaules meistarsacīkstes, kas sāksies jau pēc nepilniem diviem mēnešiem, tāpēc darbs ar izlasi turpinās.

Jau aprīļa pirmajās dienās izlases kandidāti atkal pulcēsies kopā Rīgā un līdz pasaules meistarsacīkstēm aizvadīs sešas pārbaudes spēles. Pirmās divas cīņas Latvijas hokejistiem būs viesos ar Baltkrievijas izlasi 10. un 11.aprīlī. Nākamie četri mači notiks Rīgā - 16. un 17. aprīlī Latvijā spēlēs Vācijas izlase, bet 20. un 21. aprīlī Rīgas sporta pilī varēs salīdzināt Latvijas un Japānas valstsvienību var ēšanu pirms pasaules čempionāta.

LHF valde apstiprināja arī ieejas biļešu cenas uz pārbaudes spēlēm Rīgā. To cena būs pagājušā gada līmenī - biļetes maksās desmit, astoņus, piecus un trīs latus.

Valde atbalstīja valstsvienības vecākā trenera Kurta Lindstrēma ierosinājumu piesaistīt Latvijas izlasei kā konsultantu Matsu Ulanderu.

Pieņemts lēmums arī par jauna Latvijas hokeja valstsvienības formas dizaina izveidi, ko atbalstījusi Starptautiskā hokeja federācija. Tādējādi, jau no nākamās sezonas Latvijas hokeja valstsvienībai būs jauni formas tērpi, kuru dizains tiks patentēts Latvijā un Starptautiskajā hokeja federācijā, kas šos tērpus izlasēm pasūta centralizēti. Līdz ar to jaunā parauga hokeja līdzjutēju kreklu izgatavošana turpmāk būs iespējama tikai pēc attiecīga līg uma noslēgšanas ar LHF, norādīja Pagodkins.

Atbildot uz Starptautiskās hokeja federācijas ierosinājumu deleģēt pārstāvi no Latvijas darbam jaunveidojamā federācijas komisijā, kura veiks plašu un niansētu Eiropas hokeja izpēti, LHF ieteica šim darbam LHF viceprezidentu Helmutu Balderi. Jaunās komisijas uzdevums būs izpētīt situāciju Eiropas hokejā un sniegt priekšlikumus, kā turpmāk attīstīt un veidot hokeju Eiropā, par paraugu ņemot Amerikas profesionālā hokeja iestrādnes un Eiropas futbola federācijas (UEFA) pieredzi Eiropas futbolā.

LHF valde novērtēja 2006. gada pasaules meistarsacīkšu hokejā Rīgā emblēmu konkursam iesūtītos darbus, atlasot tos, kurus ieteica izskatīšanai čempionāta Organizācijas komitejas sēdē. Nolemts arī pieaicināt iesniegto emblēmu paraugu vērtēšanai neatkarīgu mākslinieku žūriju. Arī šīs komisijas atlasītos darbus vērtēs Organizācijas komitejas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!