Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien uzsāk 2007.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, pirmajā spēlē viesos tiekoties ar Horvātijas valstsvienību.
Spēle Horvātijas pilsētā Šibeņikā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē varēs vērot arī LTV7.

Traumu dēļ Horvātijā nevarēs spēlēt Mārtiņš Skirmants un Ernests Kalve, bet kā pēdējo no izlases kandidātiem uz šo maču komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks svītroja Pāvelu Veselovu.

Latvijas un Horvātijas vīriešu basketbola izlases 2007.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ielozētas D grupā, kur pretinieces būs vēl arī Igaunijas un Dānijas valstsvienības, kas šodien aizvada savstarpējo spēli. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu četru kvalifikācijas grupu uzvarētāji, kā arī divi labākie otro vietu ieguvēji. Pārējās desmit izlases papildu turnīrā varēs cīnīties vēl par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

Nākamo spēli Latvijas basketbolisti 3.septembrī aizvadīs Rīgā, kad tiksies ar Igauniju. 6.septembrī Latvija izbraukumā spēlēs ar Dāniju, 9.septembrī Rīgā - ar Horvātiju, 13.septembrī Tallinā - ar Igauniju, bet 16.septembrī ar spēli pret Dāniju savā laukumā beigs turnīru.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Horvātiju: Kristaps Valters, Sandis Buškevics, Jānis Blūms, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Armands Šķēle, Ivars Timmermanis, Gatis Jahovičs, Uvis Helmanis, Kaspars Cipruss un Raitis Grafs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!