Uzvaru arī trešajā spēlē turnīrā Katarā izcīnījusi Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas ceturtdien ar 73:65 pieveica Filipīnu valstsvienību.
Rezultatīvākais Latvijas rindās ar 15 punktiem bija Sandis Valters, Uvis Helmanis guva 12 punktus, Kristaps Janičenoks - 11, Kristaps Valters - deviņus, Kaspars Cipruss - septiņus, Gatis Jahovičs - piecus, Ivars Timermanis un Pāvels Veselovs - pa četriem, bet Jānis Blūms un Sandis Buškevics - pa trim.

Kā pēc mača teica Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks, laukumā šoreiz nedevās Aigars Vītols un Raitis Grafs. "Aigaram Vītolam un Raitim Grafam šodien nācās palikt malā, jo abi guvuši nelielas mikrotraumas, tomēr tas nav nekas nopietns - vienkārši negribējām riskēt ar sportistu veselību pārbaudes spēlē."

"Šī bija trešā spēle pēc kārtas, tāpēc komandā vērojams sagurums, tāpēc spēle ar Filipīnu valstsvienību izrādījās grūtākā, nekā bijām cerējuši. Rīt komandai ir brīvdiena, lai atgūtu spēkus un pienācīgi sagatavotos turnīra izšķirošajām spēlēm," piebilda Muižnieks.

Turnīra pusfinālā sestdien Latvijas basketbolisti tiksies atkal ar Filipīnām, kas viena apļa sacensībās četru komandu konkurencē palika ceturtā.

Latvijas izlasei tā bija trešā uzvara trīs spēlēs. Jau ziņots, ka pirmajā spēlē Latvijas izlase otrdien ar 61:52 uzvarēja laukuma saimniekus, Kataras basketbolistus, bet trešdien ar 86:82 pieveica arī Angolu.

Turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai, Latvijas izlase uz turnīru Katarā devās 12 spēlētāju sastāvā. No spēlētājiem, kas piedalījās pēdējos izlases treniņos, uz Kataru neaizbrauca Armands Šķēle, Ernests Kalve un Mārtiņš Skirmants.

Pēc Kataras turnīra paredzētas sešas pārbaudes spēles Rīgā, "Arēnā Rīga". Pa divām reizēm Latvijas basketbolisti tiksies ar Portugāli, Poliju un Ukrainu.

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2007.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ielozēta D grupā, kur pretinieces būs Horvātijas, Igaunijas un Dānijas valstsvienības. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu četru kvalifikācijas grupu uzvarētāji, kā arī divi labākie otro vietu ieguvēji. Pārējās desmit izlases papildu turnīrā varēs cīnīties vēl par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvija sāks 31.augustā ar spēli Horvātijā, 3.septembrī Rīgā tiksies ar Igauniju, 6.septembrī izbraukumā - ar Dāniju, 9.septembrī Rīgā - ar Horvātiju, 13.septembrī Tallinā - ar Igauniju, bet 16.septembrī ar spēli pret Dāniju savā laukumā beigs turnīru.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai turnīrā Katarā: Kristaps Valters, Sandis Buškevics, Jānis Blūms, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Aigars Vītols, Ivars Timermanis, Gatis Jahovičs, Uvis Helmanis, Pāvels Veselovs, Raitis Grafs un Kaspars Cipruss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!