Latvijas Nacionālās vīriešu basketbola izlases direktora Edgara Šnepa un potenciālā valstsvienības galvenā trenera Kārļa Muižnieka (BK „Ventspils”) piektdien notikušajās sarunās izvērtētas iespējamās sadarbības iespējas, informē Latvijas basketbola savienība.
Kārlis Muižnieks vēlreiz atgādināja, ka ULEB kausa izcīņas un LBL čempionāta saspringtā spēļu grafika dēļ viņam vēl nav bijis pietiekami daudz laika, lai detalizēti apsvērtu piedāvājumu kļūt par Latvijas vīriešu izlases galveno treneri.

Pagaidām Muižniekam nav pārliecības, ka viņam izdosies apvienot darbu BK „Ventspils” un Latvijas izlasē, kā arī par to, ka valstsvienības kandidātiem būs pietiekama motivācija pilnvērtīgi darboties sagatavošanās posmā pirms starta Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Tomēr Muižnieks joprojām ir ieinteresēts ieņemt šo posteni, un līdz 20.februārim viņš sagatavos savu koncepciju, kas ietvers izlases treniņu plānu, treneru sastāvu un kandidātu sarakstu.

Edgars Šneps apliecināja, kā arī viņš joprojām ir ieinteresēts sadarbībā ar Muižnieku, taču vairāku būtisku iemeslu dēļ (jāapstiprina dalība starptautiskos turnīros, jārezervē treniņu laiki sporta bāzēs, kā arī jāpasūta biļetes braucieniem uz pārbaudes spēlēm un turnīriem) Latvijas Basketbola savienība vairs nevar ilgstoši atļauties atstāt Latvijas vīriešu izlasi bez galvenā trenera.

Jau pēc iepriekš notikušajām sarunām, kurās Muižnieks lūdza pagarināt piedāvājuma izvērtēšanas laiku, Šneps izveidoja alternatīvu desmit potenciālo treneru sarakstu, kas varētu vadīt Latvijas izlasi. Veiktas sarunas ar šiem treneriem vai viņu pārstāvjiem. Zināmākie no viņiem ir Horvātijas izlases galvenais treneris 2003.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā Nevens Spahija, amerikānis Bils Beino, kas bija pašreizējā Latvijas izlases basketbolista Kaspara Kambalas treneris Nevadas-Lasvegasas universitātē (UNLV), ULEB Eirolīgas dalībnieces Grieķijas AEK galvenais treneris Fotis Katsikaris. Tuvākajās dienās turpināsies sarunas ar pretendentiem uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!