Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) otrdien Argentīnā notiekošo Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) neatzīto pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru pār Šveices valstsvienību.

Latvijas izlase otrdien ar 5:2 (2:1) pārspēja Šveici.

Pirmajā puslaikā mača rezultātu atklāja un vadībā izvirzījās Latvijas izlase. Vispirms 14.minūtē precīzu metienu uz šveiciešu vārtiem pēc Edgara Lipsberga piespēles izdarīja Miks Lipsbergs. 2:0 Latvijas labā panāca Rūdolfs Maslovskis, kurš vārtus guva pēc nepilnām divām minūtēm.

Divas minūtes līdz pirmās spēles puses beigām vienus vārtus pretinieki atguva, panākot 1:2, taču neizšķirtu 2:2 Šveices sportisti panāca otrā puslaika sākumā, spēlējot mazākumā.

Pēc desmit minūtēm Latviju vadībā atkal izvirzīja M.Lipsbergs, bet divas minūtes vēlāk latvietis guva savus trešos vārtus šajā mačā, panākot 4:2 Latvijas labā.

Punktu šajā spēlē pielika Sergejs Durdins, kurš piektos vārtus Latvijai šajā mačā guva nepilnas divas minūtes līdz dueļa pamatlaika beigām.

Turnīrs norisināsies no 16. līdz 21.jūnijam. Latvija šogad spēlē augstākajā divīzijā, kurā piedalās astoņas labākās komandas pasaulē.

Pasaules čempionātā astoņas labākās komandas sadalītas divās grupās pa četrām vienībām. Latvijai pēc cīņas ar Šveici trešdien plkst.17 pēc Latvijas laika būs jāspēkojas ar Čehijas izlasi, bet ceturtdien plkst.23 - ar Francijas komandu.

Tikmēr otrajā grupā cīnīsies ASV, Itālijas, Spānijas un Kolumbijas valstsvienības. Pēc apakšgrupu cīņām komandas aizvadīs mačus vai nu par medaļām, vai nu par palikšanu augstākajā divīzijā.

Pērn Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām izcīnīja astoto vietu Francijā notikušajā starptautiski neatzītajā pasaules čempionātā.

Šo čempionātu rīko Starptautiskā Skrituļslidu sporta federācija (FIRS), kas ir atzīta Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK). FIRS ir vienīgā organizācija, kas pārstāv rollerhokeju. Savukārt Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīko savu pasaules čempionātu šajā sporta veidā.

Latvijas izlases sastāvs:

Vārtsargi - Renārs Seiksts, Renārs Kazanovs;
Uzbrucēji - Artjoms Ogorodņikovs, Artūrs Batraks, Miks Lipsbergs, Edgars Lipsbergs, Elvis Želubovskis, Guntis Pujāts, Jānis Golubovičš, Rūdolfs Maslovskis;
Aizsargi - Sergejs Durdins, Aleksandrs Galkins, Viesturs Cimermanis, Arvis Purviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!