Trešdien Rīgā notikušajā Latvijas basketbola līgas (LBL) finālsērijas trešajā spēlē BK "Ventspils" ar rezultātu 99:87 (27:22, 16:22, 22:19, 34:24) pārspēja BK "Skonto". Tagad tikai viena uzvara šķir ventspilniekus no kārtējā Latvijas čempionu titula.
Jau no paša spēles sākuma vadībā izvirzījās ventspilnieki, kas, pateicoties diviem Ainara Bagatska trīspunktniekiem, panāca rezultātu 6:2. Veiksmīgi darbojoties uzbrukumā, viesi spēja palielināt pārsvaru līdz sešiem punktiem -14:8, ceturtajā spēles minūtē. Atlikušajās pirmās ceturtdaļas sešās minūtēs BK "Ventspils" spēja nosargāt pārsvaru un noslēgt šo spēles posmu ar rezultātu 27:22 savā labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Skonto" basketbolistiem izdevās panākt izlīdzinājumu - 27:27. Rīdzinieki turpināja aktīvi spēlēt uzbrukumā un ceturtdaļas vidū pēc Kristapa Valtera trīspunktnieka panāca sešu punktu pārsvaru - 36:30. Spēles turpinājumā ventspilniekiem izdevās gūt deviņus punktus pēc kārtas un atgūt vadību. Otrās ceturtdaļas pēdējās minūtēs laukumā ritēja haotiska spēle, kurā vairāk veicās "Skonto" basketbolistiem, kas pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 44:43 savā labā.

Trešajā ceturtdaļā laukumā turpinājās līdzvērtīga cīņa. Spēles 26.minūtē rīdzinieki spēja panākt piecu punktu pārsvaru - 58:53. 28.minūtē ventspilnieku saspēles vadītājs Sandis Buškevics guva trīspunktnieku un panāca izlīdzinājumu 61:61. Ceturtdaļas beigās veiksmīgāki izrādījās BK "Ventspils" basketbolisti, kas nodrošināja sev divu punktu pārsvaru pirms izšķirošā spēles posma - 65:63.

Pēdējā ceturtdaļā ventspilniekiem labāk izdevās saspēle uzbrukumā, kā rezultātā jau ceturtajā minūtē viņu pārsvars pieauga līdz astoņiem punktiem - 74:66. BK "Skonto" spēlētāji tā arī nespēja atgūties pēc ventspilnieku veiksmīgās darbības un atlikušajā laikā nodemonstrēja haotisku spēli uzbrukumā, vairākas reizes izpildot sarežģītus trīspunktniekus, kā rezultātā viesu pārsvars pieauga līdz desmit punktiem - 90:80. Spēles gala rezultāts - 99:87 BK "Ventspils" labā.

BK "Ventspils" sastāvā šajā spēlē rezultatīvākie bija Sandis Buškevics ar 27 gūtajiem punktiem un Ainars Bagatskis, kurš guva 24 punktus. BK "Skonto" sastāvā rezultatīvākais bija Arnis Vecvagars ar 21 gūto punktu.

"Šī bija saspringta un nervoza spēle, notika cīņa par katru bumbu. Otrajā puslaikā, pateicoties veiksmīgi izvēlētai taktikai, mums izdevās pārtvert iniciatīvu. Uzskatu, ka spēles iznākums ir likumsakarīgs," pēcspēles preses konferencē sacīja BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

"Ar tādu spēli, kādu ventspilnieki nodemonstrēja šodien, viņus pārspēt nebija iespējams. Ļoti veiksmīgi nospēlēja pretinieku ārējās līnijas spēlētāji, kuri nodemonstrēja fantastisku precizitāti metienos. BK "Ventspils" sezonas laikā ir labi pastrādājuši, un tagad ir redzami šī darba augļi. Tas gan nenozīmē, ka ceturtajā spēlē mēs padosimies bez cīņas," savu viedokli par spēli izteica Valdis Valters.

Ceturtdien pirmajā sērijas spēlē BK "Ventspils" savā laukumā uzvarēja ar 103:92, bet piektdien otrajā mačā dramatiskā spēles izskaņā bija pārāki ar 92:91. Sērijā, kas rit līdz četrām uzvarām, BK "Ventspils" ir vadībā ar 3-0.

Ceturtā finālsērijas spēle notiks 11.aprīlī. Ja būs nepieciešams, sērija turpināsies arī 16., 18. un 20.aprīlī.

Regulārās sezonas ietvaros abu klubu savstarpējās spēlēs trīs uzvaras izcīnīja BK "Ventspils", bet vienu - BK "Skonto", pie panākuma tiekot izbraukuma mačā. Trijās no šīm četrām spēlēm uzvarētāju pārsvars nepārsniedza septiņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!