Leģendārais zviedru tenisists Bjerns Borgs otrdien paziņoja, ka sezonas noslēgumā atvadīsies no iemīļotā sporta veida, un turpmāk nestartēs arī veterānu turnīros.
"Tas man kļuvis pārāk grūti", teica 44 gadus vecais tenisa izcilnieks, "ja vēlos spēlēt godam, tad diezgan daudz jātrenējas, ko esmu darījis daudzus gadus, bet tagad jūtu, ka to vairs nespēju. Vēlos dzīvē darīt citas lietas".

Borgs plāno Ņujorkā piedalīties sezonas un septiņus gadus ilgušās veterāna karjeras noslēguma turnīrā. "Par tenisista gaitu beigšanu paziņoju jau trešo reizi, un šoreiz tas ir neatgriezeniski, lai gan, protams, turpināšu spēlēt tenisu savam priekam, jo šī spēle ir daļa no manis", teica vecmeistars, kas profesionālo tenisu pameta 1983. gadā, lai uz brīdi atgrieztos 1984. un 1992. gadā.

"Vēlākajos gados atskārtu, kā pietrūkst savas paaudzes, un sapratu, cik tas bija nozīmīgi gan man pašam, gan tenisam", atzina seškārtējais Francijas atklātā čempionāta un pieckārtējais Vimbldonas turnīra uzvarētājs, kas nākamgad gatavojas Zviedrijā uzsākt bērnu trenera darbu.

Tenisista karjerā Borgs uzvarējis 62 vienspēļu un četros dubultspēļu turnīros, un rangu tabulas pirmajā desmitniekā turējās no 1974. līdz 1981. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!