Piektdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē tika apspriests izlases sniegums Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, tomēr par iespējamo trenera nomaiņu pagaidām netika lemts.
LHF valde izskatīja Latvijas valstsvienības startu pasaules meistarsacīkstēs hokejā Rīgā. Par to ziņoja izlases treneris Oļegs Znaroks un menedžeris Māris Baldonieks. Abi uzsvēra, ka jaunā vecākā trenera Pjotra Vorobjova vadībā treniņi bijuši kvalitatīvi un interesanti. Komandai neizdevās spēle nevienādos sastāvos, piemēram, vairākumā nospēlētajās 96 minūtēs gūti tikai četri vārti. Savukārt pluss ir tas, ka deviņiem hokejistiem šis bija pirmais pasaules čempionāts. Gatavošanās posmā izlasei tika piesaistīti kopumā 14 jaunie hokejisti, kuri ir perspektīvi. Kā atzina O. Znaroks, tad komanda nospēlēja savā līmenī un izpildīja valdes doto uzdevumu. Treneris pauda gandarījumu par to, ka federācija visu, kas nepieciešams izlasei lai sekmīgi sagatavotos čempionātam, izdarījusi laikus un labā līmenī.

Valde atzinīgi novērtēja izlases treneru un apkalpojošā sastāva paveikto un to, ka jauno iesaistīšana sastāvā pilnībā attaisnojusies, atzīstot, ka sastāva atjaunināšanu vajadzēja sākt jau pirms olimpiskajām spēlēm. Valstsvienībai, arī U 20 un U 18 izlasēm ir labi sagatavoti kandidāti, kas nākotnē varētu veicināt Latvijas izlašu meistarības izaugsmi. Šajā sezonā visas trīs minētās izlases pasaulē izcīnījušas vietas pirmajā desmitā.

Valde atzina, ka izlasei dotais uzdevums izpildīts. Prezidents Kirovs Lipmans izteica pateicību tiem, kuri strādāja palīdzot Latvijas valstsvienībai un visiem, kuri piedalījās pasaules čempionāta Rīgā organizēšanā.

LHF valde izskatīja arī jautājumu par 2006./2007. gada Latvijas bērnu un jaunatnes meistarsacīkšu organizēšanu un uzdeva V. Bļugeram, R. Bukartam, M. Pagodkinam līdz 15. jūnijam, ņemot vērā klubu iesniegtos priekšlikumus un situāciju jaunatnes hokejā, sagatavot jaunās sezonas nolikuma projektu.

Valde akceptēja arī izlašu komandu līdzdalības turnīros un pārbaudes spēļu grafikus. Valstvienība novembrī piedalīsies LOTO kausā, Vācijas kausā decembrī, Izaicinājuma turnīra posmā februārī. Pirms pasaules čempionāta Krievijā paredzētas divas pārbaudes spēles ar Vāciju Rīgā, ar Somiju, Slovākiju un Austriju izbraukumā un pirms čempionāta ar Baltkrieviju Rīgā. U 20 izlasei plānota līdzdalība Sergeja Žoltoka memoriālā septembrī, U 19 izlasei, jeb komandai, kura šogad Rīgā ieguva pirmo vietu I divīzijā, novembrī būs turnīrs Kanādā ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. Savukārt U 18 izlasei pirms pasaules čempionāta būs divas pārbaudes spēles ar Somijas vienaudžiem Rīgā.

Valde pieņēma arī lēmumu, ka visām komandām, kuras nākamajā sezonā startēs Latvijas meistarsacīkšu virslīgā jāiemaksā 500 latu liela drošības nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!