Līdzjutēju balsojumā par Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēles LBL klubu izlases dalībniekiem ir noskaidrojušies galvenie favorīti, taču situācija vēl var mainīties, jo balsošana turpināsies līdz 29.februārim.
Par to aģentūru BNS informēja LBL.

Pēc 3058 balsojumu apkopošanas aizsargu konkurencē līderis ir Aigars Vītols, kam seko Kristaps Purnis (abi BK ''Ventspils''), Rinalds Sirsniņš (BK ''Skonto'') un Ilmārs Bergmanis (''Valmieras piens'').

Balsojumā par centra spēlētājiem līderpozīcijas ieņem Andris Biedriņš (BK ''Skonto'') un Jānis Laksa (BK ''Barons''), bet uzbrucēju vērtējumā Ivaram Timermanim (BK ''Ventspils'') seko Gatis Melderis (BK ''Valmieras piens''), Arnis Vecvagars (BK ''Ventspils'') un Dainis Oberšats (''Līvu alus/Liepāja'').

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz LBL " Zvaigžņu spēlē" spēkiem mērosies un skatītājus izklaidēs nevis LBL Rietumu un Austrumu izlases, bet gan LBL klubu izlase un LBL spēlējošie citu valstu basketbolisti - LBL leģionāri.

Pirms līdzjutēju balsošanas sākuma LBL veica par basketbolu rakstošo, rādošo un stāstošo žurnālistu aptauju, kurā tika noteikti favorīti iekļaušanai " Zvaigžņu spēles" LBL klubu izlasē.

Līdzjutējiem jābalso par diviem aizsargiem un diviem uzbrucējiem, kā arī vienu centra spēlētāju. Lai aptauja būtu pēc iespējas objektīvāka, no katra datora dienā var izdarīt tikai vienu balsojumu. Balsot var arī, izpildot no "Latvijas Avīzes" izgrieztas anketas.

Latvijas klubu izlase 13.martā Zvaigžņu spēlē Ventspilī cīnīsies ar LBL leģionāru komandu. Ja klubu izlases desmit spēlētājus noteiks līdzjutēji, bet divus - attiecīgās izlases treneri, tad LBL 12 leģionārus izvēlēsies šīs komandas treneri - Kārlis Muižnieks, Guntis Endzels, Nikolajs Balvačovs un Ziedonis Jansons. Šis treneru kvartets arī ikdienā vada komandas, kurās spēlē vairāk leģionāru.

LBL klubu izlasi trenēs Gundars Vētra, Agris Galvanovskis, Varis Krūmiņš un Jānis Ļaksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!