Foto: LETA
Pagājušās sezonas Latvijas čempioni "Lielvārde"/"FatPipe" florbolisti svētdien kā pirmie sasniedza "Elvi florbola līgas" vīru turnīra izslēgšanas turnīra pusfinālu.

Savas ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā mačā "Lielvārde"/"FatPipe" izbraukumā ar 9:5 (0:2, 6:0, 3:3) uzveica Liepājas "Kuršus", sērijā līdz četriem panākumiem triumfējot ar 4-0.

Lielvārdes komandas rindās divus vārtus iemeta Antons Žuks, kamēr ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Toms Akmeņlauks un Aivis Kusiņš. Savukārt "Kuršu" labā ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Rolands Kovaļevskis.

Šis mačs pagājušās sezonas Latvijas čempioniem sākās neveiksmīgi, jo Mārtiņš Vējš un Ričards Dēvits pirmajā trešdaļā izvirzīja liepājniekus vadībā ar 2:0. Tomēr "Lielvārde"/"FatPipe" florbolistiem padevās lielisks otrais periods, kurā tika gūti seši vārti pēc kārtas un lielā mērā arī izšķirts šī dueļa liktenis.

Pusfinālā "Lielvārde"/"FatPipe" spēkosies ar Cēsu "Lekringa" vai Stalbes "Pārgaujas" pāra uzvarētāju. Šajā sērijā pagaidām vadībā ar 2-1 atrodas "Pārgauja".

Savukārt vienas uzvaras attālumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi regulārajā čempionātā uzvarējusī "Triobet"/"Ulbroka", kas svētdien izbraukumā ar 12:7 (3:3, 4:2, 5:2) uzvarēja Rīgas "Rockets".

Viesu komandas sastāvā ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās Kārlis Bulāns, kamēr divus vārtus un divas piespēles pievienoja Kristers Eglītis. Savukārt "Rockets" labā pa diviem vārtiem iemeta Edžus Bunka un Henrijs Uzraugs, kamēr vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles Jānim Jansonam.

Pirmo piecu šī mača minūšu laikā "Rockets" pēc Bunkas un Uzrauga precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču viesi atspēlējās, bet pirmā trešdaļa noslēdzās neizšķirti 3:3. Tomēr nākamajās 40 minūtēs "Triobet"/"Ulbroka" bija pārliecinoši labāka un noslēgumā guva gana drošu uzvaru.

Šīs sērijas nākamais mačs, kas var būt arī noslēdzošais, notiks 11.martā "Triobet"/"Ulbroka" laukumā.

Tikmēr viena panākuma attālumā no iekļūšanas pusfinālā nonākusi arī Kocēnu "Rubene", kas svētdien savā laukumā ar 8:5 (4:2, 3:0, 1:3) pārspēja "Valmieru" un sērijā panāca 3-1.

"Rubenes" rindās ar diviem vārtiem šajā mačā izcēlās Leo Lapiņš, kamēr Valmieras komandas labā ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ivo Balodis.

Jau pirmās trešdaļas laikā Kocēnu komanda izvirzījās vadībā ar 4:1, kas arī bija gana izšķirošs izrāviens, jo salauzt pretiniekus "Valmiera" tā arī nespēja. Otrajā periodā mājinieku pārsvars pieauga jau līdz 7:2, bet noslēdzošajās 20 minūtēs viesiem izdevās nedaudz pietuvoties.

Sērijas nākamā spēle, kas valmieriešiem var izrādīties šosezon pēdējā, notiks 10. martā Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti līdz četrām uzvarām, bet izšķirošās cīņas par medaļām 8. aprīlī notiks "Arēnā Rīga".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!