Latvijas Hokeja valdes sēdē pirmdien nolemts, ka turpmāk valstsvienībai turpmāk būs arī konsultants - zviedrs Mats Ulanders, šodien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Ulanderu šajā amatā ieteicis Latvijas izlases galvenais treneris, viņa tautietis Kurts Lindstrēms. Izlases galvenais treneris uzskata, ka Ulanders palīdzēs izlasei labāk sagatavoties pasaules čempionātam.

"Mats Ulanders ir mans palīgs un viņš kopā ar mani strādāja pirms diviem gadiem kopā ar mani klubā. Tur viņš bija mans asistents," saka Lindstrēms. "Īstenībā jau es varu strādāt viens pats, kā to darīju Soltleiksitijā, un mums ar Māri [Baldonieku - izlases galvenā trenera asistents] tur bija ļoti laba sadarbība, bet ir labi, ja ir vēl kāds palīgs, un pasaulē vairākumam izlašu ir trīs vai pat četri treneri. Tā man būs papildu palīdzība."

"[Ulanders] Mazliet analizēs video, palīdzēs komandas treniņprocesā – darīs visu to pašu, ko Māris Baldonieks," savu ierosinājumu pamato Lindstrēms. "Māris paliks mans asistents. Piemēram, Kanāda 24. aprīlī spēlēs ar Zviedriju, bet mums tajā pašā dienā būs spēle ar "Farjestads BK" [Zviedrijas Elites līgas līdervienība], tāpēc Mats dosies uz Stokholmu, noskatīsies šo spēli un ievāks informāciju. Es domāju, ka tas mums nāks tikai par labu, jo būs vairāk iespēju labāk sagatavoties. Darba līdz pasaules čempionātam ir tik daudz, ka man lieti noderētu vēl viens palīgs."

Latvijas izlase pasaules čempionātam, kas aprīļa beigās un maija sākumā notiks Zviedrijā, sāks gatavoties 4. aprīlī. 10. un 11.aprīlī Minskā valstsvienība aizvadīs divas spēles ar Baltkrieviju, un vienu no tā translēt paredzējusi arī TV 3, vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Vēl pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase Rīgā 16. un 17.aprīlī tiksies ar Vāciju, bet 20. un 21.aprīlī – ar Japānu, bet spēli ar "Farjestads BK" paredzēts aizvadīt 24. vai 25.aprīlī jau Zviedrijā, Karlstadē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!