Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas speciālists Sergejs Lisko vadīs Latvijas regbija valstsvienību arī visās 2015.gada spēlēs, apstiprinājusi Latvijas Regbija federācija (LRF).

"Atradām kompromisu un strādāsim kopā arī turpmāk. Bija neskaidrības par atalgojumu. Tagad ar treneri panākta vienošanās uz gadu," paudis LRF prezidents Aleksandrs Zuments. "Viņš vadīs komandu 2015.gadā gan pavasara, gan rudens ciklā. Treneris ir labs. Pozitīva attieksme ir gan spēlētājiem, gan federācijai."

Tiesa gan jau iepriekš pats Lisko prognozēja, ka vienošanās tiks panākta.

Kā zināms, septembrī Latvijas Regbija federācija (LRF) vēstīja, ka Lisko vadīs izlasi vēl divās spēlēs, bet par turpmāko sadarbību skaidrības nav. Lisko vadītais Maskavas klubs "Fiļi" naudas devēju atbalsta trūkuma dēļ nākamajā sezonā, visticamāk, vairs nepastāvēs, bet, ja Lisko darba gaitas aizvedīs tālāk Krievijas iekšienē, Latvijas apmeklējumi vairs nebūs vienkārši.

Lisko pauda, ka darbu valstsvienībā uztver ļoti nopietni. "Redzēju, ar kādu degsmi spēlētāji un apkārt esošie treneri man palīdzēja. Ļoti pārdzīvoju par katru zaudējumu izlasē, tāpēc ļoti centīšos, lai to turpmāk nebūtu, tomēr sports ir sports."

Kā zināms, iepriekšējā Eiropas Nāciju kausa ciklā Latvija ieņēma otro vietu 2B divīzijā, kas ļāva piedalīties pārspēlē par atgriešanos 2A grupā, tomēr tajā šovasar sīvā cīņā ar rezultātu 10:16 tika zaudēts Horvātijai.

Šoruden Latvija sekmīgi sākusi jauno 2B atlases ciklu. Pirmajā mačā ar 16:14 izbraukumā tika uzvarēta Ungārija, bet pēc tam ar 39:20 pārliecinoši pārspēta arī Kipra, pārtraucot tās 24 uzvaru sēriju.

Pirmā apļa noslēgumā Latvijas izlase nākamā gada 25.aprīlī viesos aizvadīs spēli ar Lietuvu un 2.maijā mājās ar Andoru. Savukārt nākamā gada rudenī ar diviem mačiem tiks iesākts cikla otrais aplis.

Lisko ar Latvijas komandu strādā kopš 2012. gada rudens un ir trešais valstsvienības galvenais treneris pēc Ulda Bautra un Vladimira Ņikonova.

ENC 2B divīzija ir Eiropas regbija piektais no astoņiem līmeņiem, kurā komandas sadala vietas nosacītā rangā no 24. līdz 28.vietai. Ārpus konkurences ir Sešu nāciju turnīrs, kurā dalībnieku sastāvs nemainās. Seko 1A un 1B divīzijas, kur katrā ir pa sešām komandām, bet četrās otrajās divīzijās - A, B, C un D - ir pa piecām komandām. Pārējās komandas cīnās ENC trešajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!