Britu bokseris Lenokss Lūiss sestdien Lasvegasā (ASV) trešo reizi kļuva par smagsvaru pasaules čempionu, revanša mača ceturtajā raundā nokautējot Hasimu Rahmanu.
Jau pirmajos trijos raundos izpaudās Lūisa pārsvars, kas pretinieku apveltīja ar vairākiem spēcīgiem sitieniem. Izšķirošs izrādījās ceturtā raunda otrās minūtes vidū Lūisa raidītais sitiens pa Rahmana zodu, pēc kura līdzšinējais pasaules čempions saļima uz ceļgaliem, bet vēlāk atslīga pret ringa nožogojumu.

Lūiss pēc uzvaras norādīja, ka Rahmana panākums abu bokseru iepriekšējā cīņā ir uzskatāms par laimīgu apstākļu sakritību. "Viņš [Rahmans] pagaidām ir jaunpienācējs boksā. Šoreiz man netrūka ieroču un ceturtajā raundā viņš man bija rokā", teica Lūiss.

Lasvegasā izcīnītā uzvara Lūisam ļāva atgūt pasaules čempiona titulu Starptautiskās boksa federācijas (IBF) un Pasaules boksa padomes (WBC) versijās. Lūiss par pasaules čempionu kļuva trešo reizi karjerā.

Pēc neveiksmīgās cīņas Rahmans atzina, ka viņa pretinieks ringā labāk kustējies un veiksmīgāk uzbrucis: "Viņš bija arī uzmanīgāks un aizvadīja veiksmīgu maču. Pēc viņa spēcīgā sitiena [nokauta] es vairs nespēju atgūties."

Uzvara pār Rahmanu Lūisu pietuvināja finansiāli ļoti vilinošajai iespējai cīnīties ar bijušo smagsvaru čempionu Maiku Taisonu, vai arī Džona Ruisa un Evandera Holifīlda mača uzvarētāju. Ruiss un Holifīlds decembrī cīnīsies par pasaules čempiona titulu Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!