Foto: AP/Scanpix/LETA

Gaidāmajā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijā Limā, kur lems par 2024. un 2028. gada olimpisko spēļu mājvietu, kā arī pirmoreiz tiks ziņots par SOK izmeklēšanu Krievijas dopinga lietā, nepiedalīsies deviņi SOK locekļi, ieskaitot gaidībās esošo bijuši kārtslēkšanas zvaigzni Jeļenu Isinbajevu.

Isinbajeva atklājusi, ka esot otrā bērna gaidībās, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Līdz ar to gaidāmajā SOK sesijā, kurā paredzēts oficiāli piešķirt divu olimpisko un paralimpisko spēļu rīkošanas tiesības Parīzei un Losandželosai, piedalīsies 85 no 94 SOK locekļiem.

Bez balsojuma par spēļu rīkošanu šajā SOK sesijā pirmo reizi ar ziņojumu uzstāsies abu SOK izveidoto izmeklēšanas grupu vadītāji, kas ziņos par izmeklēšanas virzību lietā par valsts atbalstītu dopinga sistēmu Krievijā un šīs valsts Soču olimpiskajās spēlēs startējušo sportistu atkārtoto dopinga analīžu pārbaudi.

SOK loceklis no Dienvidkorejas, "Samsung Group" priekšsēdētājs Hunhī Lī kopš pārciestās sirdstriekas 2014. gada maijā atrodas komā un viņa ģimenes pārstāvji lūguši šajā SOK asamblejā izslēgt Lī no organizācijas.

Limā nebūs arī Kuveitas šeihs Ahmads Al-Fahads al-Saba, kurš SOK sesijas vietā devies uz Ašhabadu, lai pārbaudītu Turkmenistānas gatavību gaidāmajām piektajām Āzijas telpu un cīņas sporta veidu spēlēm. Savukārt Kataras emīru, šeihu Taminu bin Hamadu At-Tani aiztur iekšējās problēmas valstī, ko izraisījusi Kataras diplomātiskā krīze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!