Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportists Miks Zvejnieks pirmdien Ķīnā izcīnīja otro bronzas medaļu Starptautiskās Skrituļslidu sporta federācijas (FIRS) spēļu slaloma un milzu slaloma kombinētajā disciplīnā, portālu "Delfi" informē informē Latvijas skrituļslaloma federācijas preses sekretārs Edgars Beļakovs.

Lai gan sākotnēji organizatori plānoja aizvadīt paralēlā slaloma sacensības, kurās Latvijas sportisti iepriekšējos gados guvuši labus panākumus, trases iespējas neļāva šo ieceri īstenot. Tā vietā FIRS izvēlēja jaunu disciplīnu – kombinēto sacīksti, kurā viens brauciens jāveic slalomā, bet otrs milzu slalomā.

Sacensību norises vietā Naņdzjinā jau otro dienu lija pamatīgs lietus. Slaloma braucienā ātrākais no Latvijas sportistiem bija Kristaps Zvejnieks, ierindojoties trešajā vietā. Miks savam brālim zaudēja 0,36 sekundes un ieņēma ceturto vietu.

Otrajā braucienā, kas noritēja milzu slaloma trasē, Miks Zvejnieks uzrādīja laiku, kas viņam ļāva kopvērtējumā pakāpties par divām pozīcijām, garām brālim Kristapam, un iegūt bronzas medaļu.

"Esmu priecīgs par Miku! Abas trases neizdevās kā vēlējos. Braucot pa lietu, esmu lēnāks nekā citi, neesmu vel atradis savu stilu braukšanai pa slapjo laiku. Protams, arī sacensības nav tik interesantas, jo nav tāds ātrums kā pa sauso laiku," pēc sacīkstēm pauda Kristaps Zvejnieks.

Vēstīts, ka svētdien Miks Zvejnieks izcīnīja bronzas medaļu milzu slalomā.

Sacensības uzvaru guva vācietis Marko Valcs, kamēr jau otro dienu pēc kārtas pārsteidza spānis Serhio Mendess Peress.

Dāvis Zvejnieks arī šodien parādīja ļoti labu rezultātu, pirmās pasaules rollersporta spēles Naņdzjinā, Ķīnā noslēdzot ar septīto.

Latvijas skrituļslalomisti šajās sacensībās kopumā izcīnījuši vienu zelta un divas bronzas medaļas. Rīt sacensības Ķīnā turpināsies ar komandu sacensībām, kurās Latvijas sportisti nepiedalīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!