Sestdien un svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē norisinājās Pasaules čempionāts (PČ) bobslejā divniekiem, kur kārtējo titulu izcīnīja Vācijas ekipāža – Andrē Lange un Kevins Kuske. Latvijas ekipāžām šoreiz vietas otrajā desmitā: Miņins / Dreiškens – 12.vietā, Arhipovs / Dambis – 20.vietā, ziņo "www.bobslejs.lv"
Pirmajā braucienā pārsteigumu sagādāja Simone Bertaco no Itālijas, finišējot pirmajā vietā, kas ir neliels pārsteigums, jo sezonas laikā labākais rezultāts divniekos šai ekipāžai 6.vieta Leikplesidā un Īglsā. Taču otrajā braucienā tomēr virsroku ņēma Andrē Langes divnieks, braucienu veicot minūtē un 6.42 sekundēs, divu braucienu summā Bertaco izdevās apsteigt par 0.11 sekundēm. Trešajā braucienā vācietis vēlreiz pierādīja savas spējas, visus tuvākos sekotājus apsteidzot teju par pussekundi, līdz visbeidzot četru braucienu summā izcīnīja uzvaru, visus braucienus kopā veicot 4 minūtēs un 26.62 sekundēs. Saspringtā cīņā par sudraba medaļas godalgu veiksmīgāki izrādījās mājinieki Ivo Ruegs un Tomijs Hercogs, kas līderiem zaudēja 0.19 sekundes. Bet trešajā vietā ierindojās jau pieminētais pirmā brauciena veiksminieks Simone Bertaco ar stūmēju Samuelu Romanini no Itālijas.

Tūlīt aiz trijnieka palika Stīvena Holkomba ASV-1 ekipāža, aiz tās finišēja vēl viena Šveices ekipāža, šoreiz ar pilotu Danielu Šmidu, bet sešinieku noslēdza Volfgangs Štamfers no Austrijas.

Jānis Miņins un Daumants Dreiškens braucienu pirmo braucienu iesāka veiksmīgi, taču jau pirms šīs trases svarīgākās un nozīmīgākās virāžas "Zirga pakavs", kuru veicot labi, strauji pieaug ātrums, pilots nedaudz kļūdījās, kas liedza labi sasniegt virāžas optimālo augstumu uz trases beigās rezultāts tikai pasliktinājās, līdz finišā tika uzrādīts tikai 17.rezultāts, līdera divniekam zaudējot 1.22 sekundes. Otrajā braucienā veicās nedaudz labāk un izdevās pakāpties par divām vietām augstāk, divu braucienu summā ieņemot 15.vietu, bet trešais brauciens padevās jau pavisam labi, kurā tika uzrādīts 11.labākais rezultāts, Langes divniekam zaudējot tikai 0.44 sekundes. Un, visbeidzot, pēdējā ceturtajā braucienā uzrādītais 12.rezultāts arī ļāva četru braucienu summā ieņem 12.vietu, kas šoreiz, starp citu, dalīta ar Monako komandu, kuras pilots Patriks Servelle. Četru braucienu summā 12.vietas īpašnieki Langem zaudēja 3.26 sekundes.

Patīkamu pārsteigumu pirmajā braucienā sagādāja Latvijas otrā ekipāža, kas pirmo reizi startējot šādā sastāvā – M.Arhipovs un I.Dambis (ekipāžas pamatstūmējs Oskars Melbārdis guvis kājas savainojumu) uzrādīja 10.labāko rezultātu, līdera divniekam zaudējot 0.91 sekundi. Braucienu ekipāža veica ļoti labi, rupji kļūdoties tikai vienā vietā, kas pasliktināja nedaudz rezultātu trases beigās. Taču otrs brauciens padevās pagalam neveiksmīgs: vispirms tika pieļauta kļūda starta izejā un vēlāk arī trasē daudz netrūka, lai kamanas braucienu pabeigtu augšpēdus. Braucienā Arhipova ekipāžai 26.rezultāts, un divu braucienu summā 21.vieta. Tomēr trešais brauciens padevās pietiekoši veiksmīgs, lai tiktu apsteigta viena ekipāža, kas nodrošinātu vietu divdesmitniekā, kas deva iespēju startēt arī pēdējā – ceturtajā braucienā, kurā tomēr neizdevās pakāpties augstāk, un Latvijas otrā ekipāža finišu sasniedza 20.vietā.

Jau otro reizi šajā sezonā kritienu piedzīvojis Matiass Hofners no Vācijas. Šoreiz startējot no otrās starta vietas, kļūdījās "Zirga pakava" virāžas izejā un nespēja savaldīt kamanas, lai tās paliktu trasē. Līdz ar piedzīvoto kritienu, Vācijas otrā ekipāža izstājusies no PČ. Otrajā braucienā līdzīgu kļūdu piedzīvoja Stefans Bošs no ASV un arī izstājās no tālākās līdzdalības sacensībās. Tāpat čempionāts beidzies Krievijas pirmajai ekipāžai ar pilotu Jevgeņiju Popovu, kas tika diskvalificēta svara ierobežojuma pārsniegšanas dēļ.

Visu nākamo nedēļu norisināsies oficiālie treniņbraucieni dāmu ekipāžām, vīriešu četrinieku ekipāžām, kā arī pa reizei trasi vēlreiz izmēģinās skeletonisti, jo nākamajā nedēļā paredzētas komandas sacensības, kurās pirmo reizi tiks pārstāvēta arī Latvijas izlase. Prognozējams, ka skeletonā Latviju pārstāvēs Martins Dukurs un septiņpadsmit gadīgā limbažniece Undīne Vītola, bet bobslejā Aiva Aparjode / Anita Koziča un Jānis Miņins / Daumants Dreiškens. Nākamās nedēļas laikā tiks sadalītas arī medaļnieces dāmu konkurencē bobslejā, kur četrus braucienus gatavs veikt ir arī Aparjode / Koziča, bet sestdien un svētdien Jāņa Miņina un Mihaila Arhipova ekipāžas cīnīsies četrinieku konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!