Foto: DELFI
Mirusi Latvijas visvairāk titulētā svarcēlāja Viktora Ščerbatiha māte Tatjana, kuras slimības dēļ atlēts atsauca dalību pagājušajā nedēļā Krievijas pilsētā Kazaņā notikušajā Eiropas čempionātā, apstiprināja Latvijas Olimpiskās vienības speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Marita Vilciņa.

Negaidītas smagas veselības likstas piemeklēja Ščerbatiha māti, kā dēļ sportists vairāk bija norūpējies par viņu un psiholoģiski nebija gatavs startēt sacensībās. Tatjana bija viena no sava dēla dedzīgākajām atbalstītājām un parasti devās līdzi uz visām lielākajām sacensībām.

Par sportista karjeras beigām Ščerbatihs gan nedomājot un gatavosies pasaules čempionātam, kas novembra pirmajā pusē risināsies Parīzē un būs arī kvalifikācijas sacensības 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Pēc 2009.gada decembrī veiktās meniska operācijas Ščerbatihs tikai pagājušajā vasarā atsāka pilnvērtīgus treniņus. Taču sezonā galvenajās sacensībās - pasaules čempionātā - Ščerbatihu septembrī Turcijā piemeklēja neveiksme, jo grūšanas disciplīnā viņš nopelnīja nulli un palika bez rezultāta, lai gan pēc pirmās disciplīnas raušanas bija ceturtais.

Ščerbatihs 2007.gadā kļuva par pasaules čempionu, savukārt 2009.gadā pasaules meistarsacīkstēs viņš izstājās ceļgalu problēmu dēļ. Pasaules čempionātos Ščerbatihs vēl ir izcīnījis bronzas medaļas 1997., 1998. un 2003.gadā. Arī 2008.gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs Ščerbatihs nopelnīja bronzas godalgu, bet 2004.gadā Atēnās kļuva par olimpisko vicečempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!