ULEB kausa izcīņā BK "Ventspils" otrdien piedzīvoja otro neveiksmi Sofijā piekāpjoties vietējam "Lukoil Academic" – 85:90. Pēc spēlēs par notikumiem Bulgārijas galvaspilsētā pastāstīja ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
Kārlis Muižnieks:
Mums pretī stājās laba līmeņa komanda. Īpaši spēcīgi šie sāncenši ir savā laukumā, kur savu skatītāju atbalstīti, viņi demonstrē ļoti labu sniegumu. Laukuma saimnieki jau no spēles pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu, savukārt mēs nespējām tikt galā ar uztraukumu.

Daudz maz uztraukums pārgāja pārtraukumā, un otro puslaiku jau aizvadījām savu spēju robežās, nodemonstrējot savu spēli. Spējām likvidēt sāncenšu iegūto pārsvaru un ceturtajā ceturtdaļā izvirzījāmies vadībā. Diemžēl, lai nosargātu uzvaru pietrūka precizitātes tālmetienos un vienkārši veiksmes.

Bulgārijas klubam ir divi izteikti līderi – Stojakovs un Džouns. Abi divi kopā šajā spēlē viņi guva 50 punktus.

Mēs zinājām pretinieku stiprās un vājās puses. Protams, ka zinājām arī, kuram no viņu spēlētājiem ir jāpievērš lielāka uzmanība aizsardzībā. Uzskatu, ka ar Džounsu tikām galā veiksmīgi. Amerikānis guva punktus tikai no sev ierastajām pozīcijām. Taču, lai kā arī centāmies tik galā ar Stojkovu, tomēr nosegt viņu mums neizdevās. Bulgārs parādīja, ka ir ļoti augsta līmeņa spēlētājs, sodīja mūs par kļūdām aizsardzībā, realizējot metienus no ļoti sarežģītām situācijām.

Vai varētu izcelt kādu no savas komandas spēlētājiem?

Nē. Komanda zaudēja un es nevaru būt apmierināts ar sava komandas sniegumu. Neskatoties uz zaudējumu, tomēr cīnījāmies līdz beigām.

Vai spēle notika tajā pašā zālē, kur pagājušajā sezonā Latvijas izlase aizvadīja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli?

Tieši tā. Zāle, kuras ietilpība ir aptuveni trīs tūkstoši, bija pārpildīta. Šā gada laikā bulgāri šo zāli ir rekonstruējuši, izveidojot vēl vienu tribīni. Taču gaisotne spēles laikā bija tādi pati kā pērn, un arī šoreiz mana komanda piedzīvoja zaudējumu (aut. 2004. gada septembrī Latvijas izlase zaudēja Bulgārijai 85:96).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!