Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbinieks Vitālijs Stepanovs un viņa sieva, vieglatlēte Jūlija Stepanova Ziemeļamerikas medijiem atklājuši jaunu informāciju par dopinga pārkāpumiem Krievijas sportā saistībā ar Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, kam Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) gatavojas pievērst vislielāko uzmanību, vēsta ārzemju mediji.

Stepanovs intervijā telekanālam "CBS News" atklājis, ka četri olimpiskie čempioni Soču spēlēs lietojuši anaboliskos steroīdus, bet RUSADA kopā ar Krievijas Federālo aizsardzības biroju (FSB) palīdzējusi slēpt pēdas, falsificējot dopinga analīžu rezultātus.

"WADA noskatījās programmu, kurā tika atklāti jauni un ļoti bīstami fakti par dopingu Krievijas sportā. Mēs centīsimies tos izmeklēt nekavējoties," aģentūra "Reuters" citē WADA pārstāvis Bens Nikolss.

Krievijas sporta ministrs Stepanova paziņojumus nodēvējis par "informācijas karu". "

Vitālijs Stepanovs kopā ar Jūliju Stepanovu bija vieni no pirmajiem, kas Rietumu medijiem atklāja dopinga shēmas Krievijas sportā. Viņu intervijas Vācijas TV kanāla ARD filmā kļuva par pamatu plašai izmeklēšanai, kas noslēdzās ar Krievijas Vieglatlētikas federācijas pilnīgu diskvalifikāciju.

Pēc filmas iznākšanas Stepanovi pameta Krieviju, pieprasot politisko patvērumu Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!