Foto: Publicitātes foto
Ja Rīgas dome pieņems lēmumu no Latvijas Futbola federācijas (LFF) atsavināto stadionu Krišjāņa Barona ielā 116 nodot Latvijas Universitātei (LU), LU to izmantos sporta būvju un dažādu sporta veidu attīstībai un atjaunošanai.

LU direktors Atis Peičs norādīja, ka LU ir vairāk nekā 14 000 studentu, bet nav savas sporta bāzes. "Arī spēcīgajai futbola skolai "Metta/LU" nav sava bāzes stadiona," saka Peičs.

Deviņdesmito gadu sākumā Padomju armijas stadions K.Barona ielā LU tika nodots kā kompensācija par sporta kompleksu Lāčplēša ielā 117, bet ar Ministru kabineta lēmumu 2001.gadā Izglītības un zinātnes ministrija to atdeva Rīgas domei, skaidro Peičs.

Līdz brīdim, kad stadions nonāca Rīgas domes īpašumā, LU jau bija veikusi ieguldījumus stadiona atjaunošanā, turklāt tai pat bija izdevies atrast investorus jaunu sporta būvju veidošanai. "Tāpēc tagad būtu tikai likumsakarīgi šo vēsturisko kļūdu labot un atdot stadionu universitātei," norādīja Peičs. Stadionā tiktu veikti atjaunošanas darbi un studentiem būtu kur nodarboties ar sportu, skaidrojis LU direktors.

Kā ziņots, Rīgas dome gatavojas atcelt lēmumu, ar kuru 2012.gada janvārī pašvaldībai piederošais stadions Krišjāņa Barona ielā 116 uz 10 gadiem nodots bezatlīdzības lietošanā LFF, jo biedrība nav spējusi izpildīt solīto un tajā izbūvēt modernu futbola stadionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!