Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms svētdien pēc pārbaudes spēles ar Japānu nosauca 22 hokejistus, kas startēs pasaules čempionātā Zviedrijā.
Uz Zviedriju dosies 23 hokejisti, jo kā trešais vārtsargs ir Imants Legzda, taču viņš čempionāta sākotnēji netiks pieteikts - treneris Lindstrēms cer uz Nacionālās Hokeja līgas klubos spēlējošajiem Latvijas vārtsargiem Artūru Irbi vai Pēteri Skudru.

Maticins paliek ‘aiz borta’

"Krišjāņa Rēdliha iekļūšanu valsts izlases sastāvā ir apliecinājums Latvijas hokeja nākotnei," pēc sastāva nosaukšanas sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms. "Andrejs Maticins ilgus gadus ir bijis uzticīgs Latvijas izlasei, taču šoreiz bija jāizdara izvēle par labu Rēdliham. Protams, Maticins nebija apmierināts ar šādu iznākumu."

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans preses konferencē informēja, ka izlases sastāvs, kā arī uzdevumi pasaules čempionātā tiks apstiprināti pirmdien valdes sēdē.

Lindstrēms ar solījumiem nesteidzas

"Iekļūšana ceturtdaļfinālā nav uzskatāma par pavēli," savu komentāru par iecerētajiem uzdevumiem sniedza arī Lindstrēms. "Protams, cīnīsies par maksimālo rezultātu, taču, ja tiks piedzīvoti zaudējumi mačos ar Kanādu un ASV, tas būs jāpieņem. Par Itālijas izlasi neko daudz nezinu, tādēļ pagaidām pāragri solīt uzvaru. Pirms šī mača veicu aptauju starp spēlētājiem par mūsu uzdevumiem. Četri uzskatīja, ka var tikt tālāk par ceturtdaļfinālu, divi vai trīs bija par iekļūšanu desmitniekā, bet pārējie hokejisti ir gatavi cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā."

"Par izlases kopdarbību šo divarpus nedēļu laikā varu teikt tika atzinīgus vārdus," uzsvēra Lindstrēms. "Patīkami, ka nav bijušas problēmas ar disciplīnu, jo netika fiksēti alkohola lietošanas gadījumi - varbūt kāds hokejists bija ir izdzēris kādu alu. Līdz šim darbā ar Somijas un Zviedrijas komandām man nereti bija gadījies sastapties ar šo problēmu."

Pirmdien rītā paredzēts treniņš, bet vakarā saviesīgs vakars ar hokejistu ģimeņu piedalīšanos. Jau Zviedrijā trešdien Latvijas hokejistiem ir paredzēta pārbaudes spēle ar seškārtējiem Zviedrijas čempioniem "Farjestad". Uz Zviedriju Latvijas izlase dosies ceļā otrdien plkst. 6.45 no Rīgas lidostas.

Pasaules čempionātā Latvijai pirmā spēle Karlstādā būs 27.aprīlī ar Kanādas hokejistiem. Ar ASV Latvija spēlēs 29.aprīlī, bet ar Itāliju - 30.aprīlī. Ja Latvijas izlase grupas turnīrā iekļūs triju labāko komandu skaitā, tad tā turpinās cīņu nākamajā kārtā. Pretējā gadījumā Latvija cīnīsies par palikšanu pasaules spēcīgāko hokeja komandu vidū.

Latvijas izlases sastāvs pasaules čempionātam:

Vārtsargi: Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis;

aizsargi: Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Atvars Tribuncovs, Viktors Ignatjevs, Igors Bondarevs, Krišjānis Rēlihs, Sandis Ozoliņš;

uzbrucēji: Aleksandrs Macijevskis, Aigars Cipruss, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Beļavskis, Sergejs Žoltoks, Grigorijs Panteļejevs, Leonīds Tambijevs, Harijs Vītoliņš, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Kerčs, Vjačeslavs Fanduļs, Viktors Bļinovs, Artis Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!