Foto: AFP/Scanpix

2004.gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempione francūziete Amelī Moresmo sestdien tika uzņemta Starptautiskajā tenisa slavas zālē, informēja Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

Moresmo savas karjeras laikā tenisa ranga augšgalā atradās 39 nedēļas, bet kopumā sportiste karjerā izcīnīja 22 WTA raudzes titulus, no kuriem divi bija "Grand Slam" turnīros. Moresmo kontā ir 545 uzvaras un 227 zaudējumi, līdz 2009.gadā tenisiste beidza savu karjeru.

"Tas ir liels gods nokļūt starp tiem tenisistiem, kurus esmu apbrīnojusi visu savu dzīvi," pauda Moresmo.

Moresmo ir tikai viena no trim francūzietēm, kas uzvarējusi kādā "Grand Slam" turnīrā atklāto čempionātu ērā. Abus titulus sportiste izcīnījusi 2006.gadā, uzvarot Austrālijas atklātajā čempionātā un Vimbldonā.

Kā zināms, pērn vasarā Moresmo kļuva par pazīstamā Lielbritānijas tenisista Endija Mareja jauno treneri, kā arī palīdzējusi ar padomiem tādām tenisistēm kā francūzietei Marionai Bartolī un baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Pie tam Francijas tenisiste aprīlī paziņoja, ka ir bērniņa gaidībās. Netiek atklāts, kas ir bērniņa tēvs, tomēr Moresmo jau 1999.gada Austrālijas atklātā čempionāta laikā pauda, ka ir homoseksuāla.

Tāpat Slavas zālē uzņemti austrāliešu ratiņkrēslu tenisa zvaigzne Deivids Hols un sporta veida attīstībā ieguldījumu devusī Nensija Džefeta no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!