Foto: Publicitātes foto
Trīs zeltus Smeceres silā notikušajā Latvijas čempionātā orientēšanās sportā ar slēpēm aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja Andris Kivlenieks, kurš triumfēja sprintā, vidējā distancē un stafetē, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

Līdz ar to A.Kivlenieks Latvijas čempionātā kopš 2011.gada uzvarējis pilnīgi visās disciplīnās, izņemot 2013.gadā, kad viņš tajā laikā piedalījās pasaules čempionātā.

Tā kā Smeceres silā tika apvienoti Latvijas un Lietuvas čempionāti, dalībnieku skaits pārsniedza 300 sportistus.

Sprinta trīs kilometrus garo distanci A.Kivlenieks veica 12 minūtēs un 50 sekundēs, esot par 35 sekundēm ātrāks nekā viņa brālis Raivo Kivlenieks.

"Bail nav, bet zinu ka Raivo ir vienlīdz ātrs ar mani, tāpēc visu izšķir orientēšanās, ceļu variantu izvēle," uzskata A.Kivlenieks.

Trešo vietu sīvā cīņā ieguva Edgars Bričonoks, kurš distanci pabeidza 14 minūtēs un 23 sekundēs.

Tikmēr vidējā distancē čempions 6,6 kilometrus garo distanci veica 31 minūtē un 23 sekundēs, kas bija labākais rezultāts gan starp Latvijas sportistiem, gan Lietuvas censoņiem. Lai arī viņa brālis distanci veica tikai par dažām sekundēm lēnāk, pēc sacensībām viņš tika diskvalificēts, jo neatzīmējās priekšpēdējā kontrolpunktā.

Otro vietu šajā distancē izcīnīja Nauris Raize, kurš no uzvarētāja atpalika par divām minūtēm un 27 sekundēm. Bronzas medaļu ieguva Bričonoks, atpaliekot no uzvarētāja par četrām minūtēm un 42 sekundēm.

Vīriešu elitē spēcīgākie stafetē bija Ogres OK/SC orientieristi - Raivo un Andris Kivlenieki un Nauris Neimanis, apsteidzot "Kāpas" sportistus, kas izcīnīja otro vietu, un bronzas medaļas ieguvējus Madonas BJSS/OK "Arona".

Tikmēr sieviešu konkurencē labākā abās individuālajās distancēs bija Līga Valdmane, taču stafetē viņa ar savu komandu zaudēja konkurentēm no Madonas BJSS/OK "Arona".

Sprinta 2,8 kilometrus garo distanci Valdmane veica 16 minūtēs un 28 sekundēs. Gandrīz par divām minūtēm atpalika Zane Čamane, kas ierindojās otrajā pozīcijā, savukārt trešo vietu izcīnīja Sigita Lapsiņa.

Tikmēr 5,2 kilometrus garo vidējo distanci Valdmane pieveica 35 minūtēs un divās sekundēs, finišējot uzreiz aiz divām Lietuvas sportistēm. Otrā labākā no Latvijas sportistēm bija Kristīne Veita no komandas "Ozons", kuras rezultāts bija trīs minūtes un divas sekundes lēnāks. Savukārt bronzas medaļas ieguvēja Čamane trasē pavadīja 38 minūtes un 30 sekundes.

Stafetē Lietuvas komandas izcīnīja pirmās trīs vietas, taču Latvijas čempionāta ieskaitē labākā bija Madonas BJSS/OK, kā sastāvā startēja Lapsiņa, Čamane un Una Arama. Sudrabu izcīnīja ZVOC-VBSS orientieristes, bet trešajā vietā palika OK "Stiga" sportistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!