Brazīlijas valstsvienības un Spānijas augstākās līgas kluba "Barcelona" pussargs Ronaldinjo ir pasaulē vislabāk apmaksātais futbolists, piektdien informē ASV žurnāls "Forbes".
Pēc žurnāla publicētajiem datiem, Ronaldinjo 2006.gadā nopelnīja 23,5 miljonus eiro (16,5 miljonus latu). Otro vietu ar 23,2 miljoniem eiro (16,3 miljoniem latu) ieņem Madrides "Real" spēlētājs un bijušais Anglijas valstsvienības kapteinis Deivids Bekhems, kas nākamajā sezonā noslēgs piecu gadu līgumu par 250 miljoniem dolāru (132 miljoniem latu) ar Amerikas Futbola līgas (MLS) klubu "Galaxy". Bagātāko futbolistu trijnieku ar 18,6 miljoniem eiro (13 miljoniem latu) noslēdz brazīlietis Ronaldo no Itālijas "AC Milan".

Bagātāko futbolistu desmitniekā iekļuvuši arī angļi Veins Rūnijs, Džons Terijs un Stīvens Džerards, franči Tjerī Anrī un Zinedins Zidāns, itālietis Fabio Kannavaro, kā arī vācietis Mihaels Ballaks.

Savukārt bagātāko klubu topa priekšgalā atrodas Anglijas Mančestras "United". Otrajā vietā ir Madrides "Real" no Spānijas, trešajā - cita Anglijas vienība Londonas "Arsenal".

Vēl bagātāko klubu desmitā ir Vācijas "Bayern" un "Schalke 04", Itālijas "AC Milan", "Juventus" un "Inter", Anglijas "Chelsea" un Spānijas "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!