Foto: LETA
Pasaules sieviešu florbola čempionāta finālā sestdien spēkosies Zviedrijas un Somijas valstsvienības, piektdien kļuva zināms pēc pusfināla maču iznākuma.

Zviedrija pusfinālā ar rezultātu 7:1 (4:0, 2:0, 1:1) pārspēja Čehiju.

Uzvarētājām pa diviem vārtiem iemeta Sofija Jūelsone un Stefānija Būberga, kamēr vieni vārti un trīs rezultatīvas piespēles bija Emelijai Vibronai.

Savukārt Somija pusfinālā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Šveici.

Somijas izlases labā divus vārtus guva Mī Kipile.

Somijas un Zviedrijas florbolistes finālā savā starpā tikušās sešās no desmit aizvadītajām meistarsacīkstēm, tajā skaitā iepriekšējos trīs turnīros. Piecos no šiem sešiem zelta mačiem uzvarējušas zviedrietes.

Zviedrijas florbolistes par pasaules čempionēm kronētas septiņas reizes, tajā skaitā iepriekšējos piecos turnīros, kamēr somietes savus divus titulus izcīnīja gadsimtu mijā.

Ar abām finālistēm šajās meistarsacīkstēs tikās arī Latvijas izlase, kas Somijai apakšgrupā zaudēja ar 1:12, bet Zviedrijai ceturtdaļfinālā kapitulēja ar 0:21.

Latvietes piektdien pusfinālā par 5.-8.vietu ar 5:1 (0:0, 2:0, 3:1) uzvarēja Poliju un līdz ar to šajā pasaules čempionātā cīnīsies par piekto vietu, kuru spēja iegūt iepriekšējos divos turnīros. Cīņā par piekto vietu latvietes sestdien tiksies ar Slovākiju, kas piektdien savā mačā ar 7:4 (1:3, 4:1, 2:0) uzvarēja Norvēģiju.

Latvijas sieviešu florbola izlase desmit reizes desmit pasaules čempionātos sasniegusi labāko astotnieku, bet pirmajā četriniekā tai līdz šim izdevies iekļūt tikai reizi, kad 2007. gadā gan ceturtdaļfināls nemaz netika izspēlēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!