Ar sacensībām četrinieku ekipāžām svētdien Īglsas trasē (Austrija) noslēdzās Pasaules kausa izcīņas 5.posms bobslejā. Sekmīgi startējusi Latvijas pirmā ekipāža ar pilotu Jāni Miņinu, kas izcīnīja 4.vietu. Arī Mihaila Arhipova četriniekam visai labs rezultāts – 15.vieta.
Uzvaru sacensībās izcīnīja amerikānis Stīvens Holkombs, kas abos braucienos uzrādīja pārliecinoši labākos rezultātus, divu braucienu summā trasi veicot minūtē un 43.09 sekundēs. Tikai divas sekundes desmitdaļas aiz uzvarētāja finišēja Krievijas ekipāža ar pilotu Jevgeņiju Popovu, bet trijnieku noslēdza vācieša Karla Angerera ekipāža.

Jānis Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Aināru Podnieku un Reini Rozīti pēc pirmā brauciena ieņēma 3.vietu, bet otrajā braucienā veiksmīgāks izrādījās K.Angerera četrinieks, kas divu braucienu summā Miņina kvartetu apsteidza tikai par vienu sekundes simtdaļu un Latvijas ekipāžai nācās samierināties ar 4.vietu, kas arī ir ļoti augsts rezultāts.

Aiz Miņina četrinieka 5.un 6.vietā finišēja, attiecīgi, Pjērs Luidērs no Kanādas un Ivo Ruegs no Šveices.

Latvijas otrā ekipāža – Mihails Arhipovs, Oskars Melbārdis, Intars Dīcmanis un Intars Dambis – abos braucienos uzrādīja 15.rezultātu un divu braucienu summā arī saglabāja 15.vietu.

Nākamajā nedēļas nogalē Snaktmoricas trasē Šveicē norisināsies Pasaules čempionāts divnieku ekipāžām, kur Latviju pārstāvēs abas līdzšinējās ekipāžas ar pilotiem Jāni Miņinu un Mihailu Arhipovu, kā arī dāmu konkurencē Latviju pārstāvēs Aiva Aparjode ar Anitu Koziču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!