Foto: LETA
Otrdien Ministru kabinetā tika apstiprināti Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie rīkojumu projekti, kas atceļ MK 2010.gada 30.decembra rīkojumus daļā par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu ar ierobežojošu nosacījumu piecām sporta bāzēm.

2010.gada 30.decembrī ar Ministru kabineta rīkojumiem Daugavas stadionam, sporta un atpūtas centram "Sportima", sporta centram "Mežaparks", Rīgas pilsētas pašvaldības sporta kompleksam "Arkādija" un Rīgas pašvaldības sporta iestādei "Rīgas Nacionālā sporta manēža" tika piešķirts nacionālās sporta bāzes statuss ar ierobežojošu nosacījumu – līdz 2011.gada 31.augustam.

Līdz šim termiņam sporta bāzēm bija jāiesniedz atbilstošs apliecinājums, ka tās ir piemērotas pasaules vai Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai. Šādus apliecinājumus izsniedz attiecīgā starptautiskā sporta federācija vai šīs federācijas vārdā – Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīta attiecīgā sporta federācija Latvijā.

Visas piecas sporta bāzes šādus apliecinājumus ir iesniegušas, līdz ar to ierobežojums tiek atcelts, un statuss tiks saglabāts, kamēr tiks nodrošināta nacionālās sporta bāzes nepārtraukta atbilstība noteiktajiem nosacījumiem.

Pēc datiem uz 2011.gada 1.jūliju, nacionālās sporta bāzes statuss ir piešķirts 29 sporta bāzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!