Foto: F64

Latvijas modernās pieccīņas sportists Deniss Čerkovskis sestdien ieņēma 25.vietu Ķīnā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešā posma finālsacensībās.

Čerkovskis sev ierasti sekmīgajā paukošanā šoreiz ieņēma vien 24.vietu, peldēšanā Latvijas sportists uzrādīja 32.rezultātu, jāšanā viņš bija 25. labākais, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā tika ieņemta 13.pozīcija.

Tas Latvijas pārstāvim kopsummā deva 1342 punktus, par 132 punktiem atpaliekot no uzvaru izcīnījušā krieva Iļjas Frolova.

Čerkovskis bija vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās.

Pirmais Pasaules kausa posms februāra beigās risinājās Meksikā, tomēr lielā karstuma dēļ līdz galam tika aizvadītas tikai sieviešu un vīriešu kvalifikācijas sacensības, kamēr abi fināli un jauktās stafetes sacensības tika atceltas. Toreiz nepabeigtajā dāmu finālā piedalījās Olga Šišlova, bet citi Latvijas pārstāvji Brenna Barata un Čerkovskis finālam nekvalificējās.

Savukārt otrajā posmā aprīļa sākumā Ēģiptē startēja tikai Šišlova, kura kvalificējās finālsacensībām un izcīnīja 19.vietu.

Šogad Meksikā, Ēģiptē, Ķīnā un Ungārijā notiks četri Pasaules kausa izcīņas posmi, kuriem jūnijā ASV sekos Pasaules kausa finālsacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!