Foto: FIVB
Latvijas jaunās pludmales volejbolistes Alise Pastare un Anete Briņķe sestdien ar uzvaru sāka Kiprā notiekošā pasaules U-21 čempionāta izslēgšanas turnīru.

Pirmajā kārtā ar 15.numuru izliktās latvietes ar rezultātu 2-0 (21:10, 21:15) pārliecinoši uzveica Puertoriko sportistes Gabrielu Romani un Karolu Biveru Davilu, kuras bija izliktas ar 20.numuru.

Vēlāk sestdien latvietes sagaida arī astotdaļfināls, kurā viņas tiksies ar Sofiju Bukovecu un Tiadoru Miriču no Kanādas, kuras izliktas ar 14.numuru.

Kā ziņots, apakšgrupu turnīru Pastare un Briņķe sāka ar trim uzvarām, bet noslēdzošajos divos mačos cieta neveiksmes, kas grupas noslēgumā deva trešo vietu.

Tikmēr puišu turnīrā Latvijas sportisti Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs zaudēja visās piecās apakšgrupu turnīra spēlēs, izslēgšanas cīņām nekvalificējoties.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas spēļu sacensībās iekļuva katras apakšgrupas četras labākās komandas, bet labākie astoņi dueti automātiski nopelnīja iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Pasaules čempionāts Kiprā ilgs līdz svētdienai.

Šosezon no Latvijas pāriem pie bronzas pasaules U-17 čempionātā tika Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Gramberga, bet Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis U-23 vecuma grupas pasaules čempionātā ierindojās piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!