Foto: PantherMedia/Scanpix
Neviens Latvijas spēlētājs, kuram nācās piedalīties kvalifikācijas turnīrā, nespēja kvalificēties "Yonex Rīga International" pamatturnīram, informēja Latvijas Badmintona federācija.

Vīriešu vienspēļu turnīrā Latvijas spēlētāji nepiedalīsies. Jau pēc pirmās kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs turnīru beidza Toms Preinbergs, Andis Bērziņš, Uģis Briedis, Kristaps Jānis Gulbis, Edijs Līviņš, Pauls Gureckis, Didzis Gureckis, Kārlis Stafeckis un Reinis Krauklis. Divas spēlēs nospēlēja Niks Podosinoviks un Kristaps Kalniņš. Vistuvāk kvalifikācijai tika siguldietis Teodors Kerimovs, kurš izšķirošajā trešajā spēlē zaudēja Ollem Ingemarsonam no Zviedrijas.

Piektdien, 29.maijā 10:00 savu pirmo spēli "Yonex Rīga International" pamatturnīrā spēlēs Latvijas jauktais pāris Teodors Kerimovs un Jekaterina Romanova, 15:15 vīriešu pāris Edijs Līviņš un Toms Preinbergs. 15:50 startēs Latvijas sieviešu pāris Olga Mihailova un Diāna Stognija. 19:20 vienlaicīgi dažādos laukumus spēlēs Liāna Lencevica un Jekaterina Romanova un Ieva Pope un Kristīne Šefere.

"Yonex Rīga International 2015" vienspēļu pamatturnīrā var piedalīties tikai 32 dalībnieki, un pamatturnīram automātiski kvalificējās tikai 24 spēcīgākie sportiski saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas reitingu, bet pārējiem 28.maijā bija jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā, lai cīnītos par atlikušajām 8 vietām pamatturnīrā.

"Yonex Rīga International 2015" ir lielākais badmintona notikums Latvijā, bet šogad par šo turnīru ir papildus interese, jo sportistiem vajadzīgi reitinga punkti lai kvalificētos uz 2016.gada Olimpiskajām spēlēm. Rīgā ieradušies badmintonisti no 26 valstīm, tai skaitā ne tikai Eiropas valstīm, bet arī ASV, Indijas un pat Jaunzēlandes.

Šogad "Yonex Rīga International 2015" badmintona turnīrs notiks Nacionālo Bruņoto spēku sporta zālē Krustbaznīcas ielā 9.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!