Foto: Latvijas Florbola savienība
"Rockets" un "Triobet"/"Ulbroka" komandas svētdien tika pie savām trešajām uzvarām "Elvi florbola līgā", kamēr pirmos punktus čempionātā izcīnīja "Valmiera".

Rīgas "Rockets" savā laukumā ar 12:7 (1:2, 7:2, 4:3) uzvarēja "Bausku" izcīnot trešo uzvaru tikpat mačos.

"Rockets" aizvadīja teicamu otro trešdaļu, kurā guva septiņus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 8:2.

Uzvarētājiem Edijs Hammers guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet pa divām reizēm izcēlās Raitis Ozols, Edžus Bunka un Rainers Miķelsons. Savukārt Bauskas komandā Pēteris Zeltiņš atzīmējās ar "hat-trick" un rezultatīvu piespēli.

Tikmēr "Triobet"/"Ulbroka" savās mājās ar 9:6 (4:1, 3:1, 2:4) uzvarēja "Ķekavu". Trešā perioda sākumā Ulbrokas komanda bija vadībā ar 8:2, pēc tam "Ķekava" četrus vārtus atspēlēja, tomēr panākt pretiniekus nespēja.

Uzvarētājiem Kristers Eglītis guva četrus vārtus un reizi asistēja, trešajā spēlē pēc kārtas gūstot trīs vai vairāk vārtu. Divi precīzi metieni un divas rezultatīvas piespēles bija Artūra Jurševska kontā, bet zaudētājiem ar tādu pat statistiku atzīmējās Klāvs Jansons.

Eglītis ar 12 vārtiem un četrām piespēlēm ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Savukārt "Valmiera" viesos Liepājā rezultatīvā cīņā ar 10:9 (2:4, 5:1, 3:4) uzvarēja "Kurši" komandu.

Valmierieši spēles 16.minūtē bija iedzinējos ar 1:4, bet vēl pēc 20 minūtēm jau atradās vadībā ar 7:5. "Kurši" gan vēl spēja pārņemt vadību ar 8:7 un 9:8, tomēr mača beigas labāk aizvadīja Valmieras vienība, kurai uzvaras vārtus 23 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Lauris Alvis Stiprais, izcīnot komandai pirmo uzvaru sezonā.

Uzvarētājiem Aigars Belasovs guva trīs vārtus un divas reizes asistēja partneriem, bet zaudētājiem ar četriem precīziem metieniem izcēlās Gints Siliņš.

Virslīgas kopvērtējumā vadībā ar piecās spēlēs maksimāli iegūtiem 15 punktiem atrodas Cēsu "Lekrings", kamēr "Triobet"/"Ulbroka" ir tikusi pie desmit, bet "Rockets" trīs spēlēs ir ieguvusi deviņus punktus.

Astoņi punkti četros mačos ir "Rubenei", par punktu mazāk trīs spēlēs ir Latvijas čempionei "Lielvārde"/"FatPipe".

Ar pieciem punktiem seko "Pārgauja", "Kurši" un "Ķekava", punkts mazāk ir "Talsi"/"Irlava" florbolistiem, bet "Valmiera" izcīnījusi trīs punktus. Pēdējās divas vietas ieņem "Rīga" un "Bauska", kurām ir pa diviem punktiem.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

"Lielvārde"/"FatPipe" šonedēļ cīnījās "EuroFloorball" kausa izcīņā Vācijā, kur svētdien finālā zaudēja Vācijas čemponei Veisenfelsas "Sparkasse".

Šosezon "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā no 3. līdz 11.decembrim notiks pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!