Foto: F64
Aizvadītās sezonas trešais spēcīgākais Latvijas florbola klubs RTU/"Inspecta" sestdien ar graujošu panākumu uzsāka jauno Latvijas florbola čempionātu sezonu vīriešiem.

Aizvadītajā cīņā RTU/"Inspecta" izbraukumā ar 12:4 (1:2, 4:1, 7:1) sagrāva Kocēnu "Rubeni".

Pirmā trešdaļa duelī izvērtās līdzvērtīga, Gatis Akūlovs astotajā minūtē vadībā izvirzīja viesu komandu, bet līdz trešdaļas beigām "Rubene" atguva pārsvaru uz tablo, kad divreiz precīzi meta Atis Stepāns.

Otrā trešdaļa jau aizritēja daudz rezultatīvāk, vienības 20 minūšu laikā kopā guva piecus vārtus, turklāt četrus no tiem RTU/"Inspecta" spēlētāji, pirms noslēdzošās pamatlaika daļas esot vadībā ar 5:3. Pēdējā trešdaļā viesu klubs pirmajās 15 minūtēs guva vēl piecus vārtus, kas rezultātu padarīja graujošu - 10:3. Atlikušajās minūtēs komandas kopā vēl guva trīs vārtus, RTU/"Inspecta" florbolistiem jauno sezonu ievadot ar pārliecinošu panākumu.

Uzvarētāju rindās ar trīs vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Kārlis Bulāns, bet Henrijs Uzraugs un Edžus Bunka katrs guva pa diviem vārtiem un izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Citā spēlē uzvaru svinēja "Talsi"/"Triobet", kas savā laukumā ar 8:4 (2:1, 3:2, 3:1) pārspēja "Jelgavas novads" klubu.

Andris Blumbahs mājinieku sastāvā guva vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Tāpat jauno sezonu ar trīs punktiem sākusi "Valmiera"/ViA, kas savu skatītāju priekšā ar 9:6 (2:2, 4:1, 3:3) pieveica Ķekavas "Bulldogs" spēlētājus.

Mārtiņš Broks un Elvijs Jankovskis katrs Valmieras kluba labā atzīmējās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Aizraujoša cīņa noritēja Bauskā, kur Liepājas "Kurši" izbraukumā ar 6:5 (2:0, 3:2, 1:3) uzvarēja "Bausku".

Mājinieki trešajā trešdaļa spēja atspēlēties no 2:6 līdz 5:6, tomēr neizšķirtu izraut neizdevās.

Tikmēr "Ulbroka"/FS "Masters" savā laukumā ar 8:5 (1:2, 2:0, 5:3) uzvarēja pērnās sezonas ceturto spēcīgāko klubu "Rīga".

Uzvarētāju rindās Ainārs Juškēvičs guva piecus vārtus, spēlētāja kontā arī viena rezultatīva piespēle, bet ar trīs rezultatīvām piespēlēm un vārtu guvumu atzīmējās Pēteris Freimanis.

Jau vēstīts, piektdien pašreizējie Latvijas čempioni "Cēsu alus"/"Lekrings" jaunās sezonas atklāšanas spēlē ar 5:4 savā laukumā uzvarēja vicečempioni "Lielvārdi".

Arī jaunajā Latvijas vīriešu čempionāta sezonā piedalīsies 14 komandas - "Cēsu alus"/"Lekrings", "Lielvārde", RTU/"Inspecta", "Rīga", Liepājas "Kurši", Ķekavas "Bulldogs", "Bauska", Kocēnu "Rubene", "Ulbroka"/FS "Masters", "Valmiera"/ViA, Stalbes "Pārgauja", "Talsi"/"Triobet" un "Jelgavas novads".

Dažādu apsvērumu dēļ savu dalību virslīgā nav pieteikusi pagājušās sezonas debitante "Madona", kas iepriekšējā čempionātā izcīnīja 11.vietu, saglabājot vietu augstākajā sabiedrībā, tomēr šo sezonu tā aizvadīs pirmajā līgā. Madoniešu vietā augstākajā līgā spēlēs Latvijas junioru U-19 izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam. Juniori aizvadīs tikai vienu apli - 13 mājas spēles, kas notiks Rīgā un Lielvārdē -, bet cīņā par medaļām neiesaistīsies. Izlases kandidātiem prioritāte būs pašu klubs, tāpēc pret savu komandu viņi nespēlēs.

Čempionāta izspēles kārtības būtiskākā izmaiņa ir tikai vienas finālspēles aizvadīšana par čempionu kausu un zelta medaļām. Tā notiks 2015.gada 11.aprīlī. Tikmēr komandas, kas regulārā turnīra laikā neiekļūs labāko astotniekā un neiegūs tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, saglabājot jau izcīnītos punktus, aizvadīs vēl divu apļu turnīru, kurā noskaidros vienu neveiksminieci, kurai būs jāatstāj virslīga.

Sieviešu virslīgā šosezon būs tikai četri klubi - Kocēnu "Rubene", "Ķekava", Ķekavas "Bulldogs" un RSU. Plānots, ka sieviešu virslīgas komandas atsevišķā turnīrā aizvadīs vienu apli, sacenšoties ar sieviešu pirmās līgas klubiem.

Kā ziņots, šajā pavasarī vīriešu čempionāta finālsērijā "Cēsu alus"/"Lekrings" ar 4-1 pieveica "Lielvārdes" komandu, bet dāmu turnīrā "Rubene" ar 4-0 pieveica "Ķekavu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!