Sestdien Somijā sācies pasaules čempionāts hokejā augstākajā divīzijā, kur 16 valstu izlašu vidū ir arī Latvijas valstsvienība.
Latvijas izlase startēs C grupā kopā ar Zviedrijas, Kanādas un Baltkrievijas valstsvienībām. A grupā ir Slovākija, Vācija, Ukraina un Japāna, B grupā - Krievija, ASV, Šveice un Dānija, bet D grupā - Somija, Čehija, Austrija un Slovēnija.

Latvijas izlase savu pirmo spēli turnīrā aizvadīs jau šodien, tiekoties ar Zviedrijas komandu. Spēli, kas sāksies pulksten 20, tiešraidē varēs vērot TV3.

Svētdien turnīra otrajā mačā Latvijas izlase sacentīsies ar kanādiešiem, bet otrdien noslēgs pirmo posmu ar spēli pret Baltkrieviju. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, grupā nepieciešams ierindoties vismaz trešajā vietā. Jebkurā gadījumā pēc cīņām apakšgrupā Latvijas izlasei ir garantētas vismaz vēl trīs spēles. Tomēr, ja komanda paliks pēdējā vietā grupā, ar citām ceturto vietu ieguvējām nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Pasaules čempionāts turpināsies līdz 11.maijam, kad notiks finālspēle.

Pārējās sestdien paredzētajās spēlēs savā starpā sacentīsies ASV un Dānija, Čehija un Slovēnija, Kanāda un Baltkrievija, Šveice un Krievija, kā arī Austrija un Somija.

Pagājušā gada pasaules čempionātā triumfēja Slovākijas hokejisti, kas finālspēlē uzveica Krievijas valstsvienību. Latvijas izlase Zviedrijā notikušajā čempionātā ierindojās 11.vietā.

Latvijas izlase šopavasar aizvadīja četras pārbaudes spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus. Pirmajā pārbaudes mačā Lindstrēma vadītā komanda ar rezultātu 5:2 pārspēja Somiju. Otrajā abu komandu mačā pārāki ar rezultātu 2:1 bija somu hokejisti. Otrdien Latvijas komanda ar rezultātu 2:1 uzveica Šveici un, visbeidzot, trešdien ar rezultātu 3:5 nācās atzīts Kanādas pārākumu.

Latvijas izlases sastāvs:

vārtsargi: Sergejs Naumovs, Artūrs Irbe, Edgars Masaļskis;

aizsargi: Kārlis Skrastiņš, Atvars Tribuncovs, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Vents Feldmanis;

uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Aigars Cipruss, Aleksandrs Macijevskis, Aleksandrs Semjonovs, Sergejs Čubars, Aleksandrs Kerčs, Grigorijs Panteļejevs, Vjačeslavs Fanduļs, Vadims Romanovskis, Jānis Sprukts, Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Leonīds Tambijevs.


include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!