Vārstsargs Sergejs Naumovs pērn palīdzēja savai komandai Čehovas "Vitjaz" iekļūt Krievijas Superlīgā un klubs noslēdzis ar viņu līgumu arī uz nākamo sezonu.
Pērn Naumovs sezonu uzsāka Superlīgā Ufas "Salavat Julajev" rindās, no kurienes visai ātri tika atskaitīts (5 spēles, 3,23 zaudēti vārti vidēji spēlē), bet pēcāk sezonu sekmīgi turpināja Čehovas "Vitjaz", palīdzot savai komandai izcīnīt Augstākajā līgā otro vietu un iekļūt Superlīgā (23 spēles regulārajā sezonā, 2,17 vārti vidēji, 16 spēles "play off", 1,53 vārti vidēji).

Kā informē "Gazeta.ru", klubs arī nākamgad vēlas savās rindās redzēt Naumovu, jo ar viņu noslēgts līgums. Šāds solis ir Krievijā ir salīdzinoši netipisks, jo parasti komandas, kas iekļūst Superlīgā, sastāvu komplektē teju no jauna - tā savulaik no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" bija spiesti aiziet Igors Bondarevs, Leonīds Tambijevs.

Sergejs Naumovs Latvijas izlases rindās vārtos nospēlējis visvairāk spēļu - 109, vidēji spēlē ielaižot 2,16 vārtus. Šogad ņemot vērā gan kājas traumu, gan visai lielo konkurenci uz vārtsargu pozīciju Naumovs nespēlēja pasaules čempionātā.

Vismaz šobrīd izskatās, ka Naumovs varētu būt komandas pirmais vārtsargs. Mazpieredzējušais Jurijs Gerasimovs (1979.) visticamāk nebūs Naumova konkurents. Tiesa, nesen tika izplatīta informācija, ka klubs ved pārrunas ar kanādieti Frederiku Kassivi (1975.), kurš atsevišķas spēles nospēlējis arī NHL kluba Atlanta "Thrashers" rindās, bet lielāko karjeras daļu pavadījis AHL.

Vēl klubā mainīsies arī treneri. Iepriekšējais galvenais treneris Aleksandrs Badunovs tik augsta ranga sacensību pieredzes trūkuma dēļ atkāpies no amata, bet piedāvājums izteikts Genādijam Cigurovam. Tāpat klubs aktīvi cenšas risināt sastāvā papildināšanu. Viens no skaļākajiem solījumiem ir papildināt rindas ar pieredzējušo NHL aizsargu Vladimiru Malahovu.

Naumovs ir pirmais Superlīgā spēlējošais Latvijas hokejists, par kuru ir skaidrība. Cits Latvijas vārtsargs Pēteris Skudra izteicis vēlmi doties prom no Maskavas apgabala "Himik". Pēc neoficiālas informācijas par viņu interesējas Magņitogorskas "Metalurg". Vladimirs Krikunovs uz Maskavas "Dinamo" treniņnometni uzaicinājis uzbrucēju Alekseju Širokovu (vēl bija informācija, ka klubs labprāt apskatītu arī Jāni Spruktu). NHL lokauta turpināšanās gadījumā par Kārli Skrastiņu interesi esot izrādījusi Jaroslavļas "Lokomativ". Tāpat Superlīgas virzienā lūkojoties Rodrigo Laviņš.

Jaunā Superlīgas sezona sāksies 7.septembrī. Kopā turnīrā piedalīsies 18 klubi (pēdējā brīdī gan apdraudēta kļuvusi Permas "Molot-Prikamje" dalība), no kuriem 16 turpinās cīņu "play off".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!