Foto: Shutterstock
Gaisīgo, maigo un gardo saldēdienu no zemenēm vari pagatavot pat ziemā. Ja ledusskapī neatrodi saldētas zemenes, lielisks tas izdosies arī no āboliem vai citām ogām. Bērni īpaši novērtēs šo kārumu, kuru pagatavot var vienkārši. Galvenais ir kārtīgi to saputot, tad garša būs nepārspējama.

::recepte::

Liec katliņā saldētās zemenes, aplej ar ūdeni, lai tas noklāj ogas.

Vāri, kamēr ogas sašķīst.

Pieliec cukuru.

Lēnām maisot, pieber mannu, līdz veidojas vidēji bieza konsistence.

Noņem no uguns un aptuveni 3 minūtes nogaidi.

Kul ar mikseri, līdz uzpūtenis iegūst gaišu nokrāsu.

30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gsaldētas zemenes90 gcukurs0.5 glāzemanna

Sagatavošana

1

Liec katliņā saldētās zemenes, aplej ar ūdeni, lai tas noklāj ogas.

2

Vāri, kamēr ogas sašķīst.

3

Pieliec cukuru.

4

Lēnām maisot, pieber mannu, līdz veidojas vidēji bieza konsistence.

5

Noņem no uguns un aptuveni 3 minūtes nogaidi.

6

Kul ar mikseri, līdz uzpūtenis iegūst gaišu nokrāsu.

Baudi uzpūteni ar vēsu pienu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!