Nākamo sporta sezonu Latvijā varētu uzsākt Armijas sporta kluba (ASK) jaunizveidotā hokeja komanda, kuras izveidošanai no Aizsardzības ministrijas (AM) budžeta šogad atvēlēti 100 000 latu.
ASK hokeja komanda bāzēsies Jelgavas hokeja hallē.

Lēmums par ASK hokeja komandas izveidošanu pieņemts, jo daudzi jaunie sportisti, sasniedzot armijā iesaukšanas vecumu, "mūk uz ārzemēm", norādīja aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Viņš pauda viedokli, ka šādas komandas izveidošana "nošautu trīs zaķus ar vienu šāvienu" - jaunie sportisti reklamētu armiju, bruņotajos spēkos "būtu veselīgi cilvēki" un būtu nodrošināta nepārtraukta jauno sportistu profesionālā attīstība.

"1 līdz 20 gadi ir pārmaiņu vecums, kurā izšķiras, vai puiši kvalificēsies lielajam sportam, vai ne," sacīja ministrs, norādot, ka ASK hokeja komandas izveide ir valsts atbalsts jaunajiem sportistiem. Viņš minēja arī ārvalstu bruņoto spēku piemēru, kur sportisti turpina trenēties šādās komandās.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izpilddirektors Māris Baldonieks BNS informēja, ka šogad obligātajā militārajā dienestā iesaukti ap 50 hokejistu, tāpēc ideju veidot ASK hokeja komandu viņš vērtē kā "milzīgu soli uz priekšu" jauno sportistu attīstībā.

Lai iestātos ASK, jaunajiem hokejistiem būs jāiziet armijas pirmsapmācības kurss un jānodod zvērests, un būs jāapņemas spēlēt junioru izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!