Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš, kas otrdien pasaules čempionāta spēlē pret Baltkrieviju guva trīs vārtus, savu sniegumu intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" vērtēja pieticīgi, norādot, ka "nekas īpašs jau tas nebija".
Latvija uzvar Baltkrieviju

"Nekas īpašs jau tas nebija. Man bija iespējas mest uz vārtiem, un es to darīju. Tie nebija nekādi neatvairāmie metieni - metu, un viss krita iekšā," sacīja Skrastiņš.

"Pirmajā gadījumā [Jānis] Sprukts vinnēja iemetienu un ripa uzreiz nonāca pie manis. Kamēr es tēmēju, [Aleksejs] Širokovs atradās savā vietā vārtu priekšā un traucēja vārtsargam redzamību. Vēl pie vieniem vārtiem labu piespēli man atdeva [Aigars] Cipruss - labāku situāciju metienam uz vārtiem bija grūti iztēloties. Trešajā gadījumā vārtu priekšā labi pastrādāja Sprukts, kas vēlreiz nosedza vārtsargam redzamību. Tā arī iemetu visus trīs vārtus," stāsta Latvijas izlases aizsargs.

Skrastiņš arī novērtēja Latvijas izlases izredzes turpmākajā turnīra gaitā.

"Vēl neesam paspējuši ieskatīties turpmākajā spēļu kalendārā un nākamajos pretiniekos. Jebkurā gadījumā mums ir labas iespējas atkārtot 2001.gada čempionātā sasniegto, taču pašiem jāapzinās, ka nedz dāņi, nedz šveicieši, par krieviem nemaz nerunājot, mums uzvaru tāpat nedāvinās.

Mums tagad ir brīvas vairākas dienas, tāpēc mierīgi gatavosimies nākamajiem mačiem," izteicās Skrastiņš.

Lindstrēms: Latvijas izlases hokejisti lidoja

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms otrdien pēc komandas uzvaras pār Baltkrieviju ļoti atzinīgi izteicās par valstsvienības spēlētāju sniegumu šajā mačā.

"Kārlis Skrastiņš bija lielisks. [Sergejs] Naumovs savu darbu paveica par simts procentiem. [Aleksandrs] Kerčs tik labi izlasē šogad nebija spēlējis. [Leonīds] Tambijevs ļoti centās un man nav pretenziju arī pret [Krišjāni] Rēdlihu, lai arī viņam bija vairākas kļūdas. [Aleksejs] Širokovs, [Vadims] Romanovskis un Jānis [Sprukts] atkal sevi parādīja no labākās puses. Tā turpinot, es nosaukšu visus spēlētājus," laikraksts "Diena" citē Latvijas izlases galveno treneri.

"Pirmā iemestā ripa pacēla spēlētājus spārnos, Viņi lidoja! Bet pats galvenais - tika saglabāts vēss prāts un kontrole pār viduszonu turpinājās," piebilda Lindstrēms.

Latvijas hokeja izlase otrdien pasaules čempionātā augstākajā divīzijā C grupas izšķirošajā spēlē ar rezultātu 4:0 pārspēja Baltkrievijas valstsvienību un turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā arī sacensību otrajā posmā, kas sāksies 2.maijā.

Nākamais pretinieks - Šveice

Latvijas izlase ar trīs spēlēs izcīnītiem diviem punktiem ierindojās trešajā vietā C grupā un ir iekļuvusi pasaules čempionāta otrajā posmā, kur 12 labākās komandas sacentīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Latvijas izlase otrajā posmā sacentīsies ar Krievijas, Šveices un Dānijas valstsvienībām.

Spēle ar Šveici notiks 3.maijā, bet jau nākamajā dienā pretim stāsies krievu hokejisti. 6.maijā Latvijas izlase noslēgs otro posmu ar spēli pret Dāniju. F grupā bez jau pieminētajām komandām būs arī Kanādas un Zviedrijas izlases, mačos ar kurām Latvija piedzīvoja zaudējumus pirmajā posmā. Pirmajā posmā savstarpējās spēlēs izcīnītie punkti tiek ņemti līdz uz otro posmu, tādējādi Latvijas izlases kontā pēc diviem mačiem nav neviena punkta.

include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!