Latvijas nacionālās vīriešu izlases direktors Edgars Šneps cer izlasē radīt "profesionālu vidi" un basketbolistiem tiks izvirzītas "profesionālas prasības".

Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris atklāja, ka izlases direktora amats radīts, lai profesionāli veidotu darbu komandā. Direktora pienākumi būs sagatavot priekšlikumus par treneru kolektīvu, uzturēt sakarus ar spēlētājiem, kā arī nodrošināt treniņgrafiku. "Esmu priecīgs, ka šajā amatā piekrita strādāt Šneps, kas ir autoritāte izlasē," atzina Kehris.

Izlases direktors savukārt piebilda, ka viņa uzdevums ir "izveidot labu kolektīvu, kas iekļūtu Eiropas čempionāta finālturnīrā un tur nostartētu labāk nekā iepriekšējā". Šnepa piezīmju blociņā esot 44 basketbolisti, kas pretendē uz iekļūšanu komandā.

"Lielajā izlasē galavārds, protams, būs galvenajam trenerim, taču mans uzdevums būs atvieglot viņa darbu un vākt informāciju par basketbolistiem," sacīja direktors, piebilstot, ka izlasē varētu iekļauties Raimonds Miglinieks, kura "smadzenes mums noderētu".

Kā tika paziņots preses konferencē, par to, vai Latvijas izlases galvenā trenera amatu uzņemsies Kārlis Muižnieks no "Ventspils", skaidrība būs līdz gada beigām.

Kehris norādīja, ka par startu izlasē basketbolistiem alga maksāta netiks. "Kam būs vēlme spēlēt izlasē, tas arī spēlēs," teica LBS prezidents. Izlasē turklāt būs jāierodas līdz noteiktam datumam, ja šis termiņš tiks nokavēts, basketbolists sastāvā netiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!