Foto: F64

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Izpildkomiteja otrdien vienojās par 25 sporta veidu sarakstu, ko iesniegs iesniegs apstiprināšanai 125. SOK sesijā iekļaušanai 2020. gada olimpisko spēļu programmā.

SOK Izpildkomiteja ieteica cīņas sportu izslēgt no olimpisko spēļu pamatprogrammas, un tas pievienosies septiņiem sporta veidiem, kas var pretendēt uz iekļaušanu 2020. gada Olimpiādē kā papildus sacensības. Šie sporta veidi - cīņa, beisbols/softbols, karate, sktituļslidošana, sporta alpīnisks, skvošs, veikbords un ušu - tiks prezentēti nākamajā izpildkomitejas sēdē maijā, un tiks izlemts, kuru no tiem gaidāmajā SOK sesijā septembrī ieteikt kā iekļaujamu olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja cīkstoņi Armands Zvirbulis un Anastasija Grigorjeva, kuriem nelabvēlīga SOK lēmuma dēļ tiks liegta potenciālā dalība 2016. gada spēlēs Brazīlijā.

Lai Olimpiādes būtu interesantas dažādu paaudžu sporta cienītājiem, SOK regulāri pārskata sporta veidus, kas tiek pārstāvēti olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, 2009. gadā kā papildus sporta veidi 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpisko spēļu programmā tika iekļauti regbijs-7 un golfs.

2020. gada olimpisko spēļu programmā ir iekļauti sekojoši sporta veidi: vieglatlētika, smaiļošana, basketbols, bokss, kanoe airēšana, riteņbraukšana, iejāde, paukošana, futbols, vingrošana, svarcelšana, handbols, lauka hokejs, džudo, peldēšana, modernā pieccīņa, teikvondo, teniss, galda teniss, šaušana, loka šaušana, triatlons, burāšana un volejbols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!