Foto: LETA
Somijas izlases florbolistes svētdien pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē ar rezultātu 10:1 (4:1, 3:0, 3:0) sagrāva Norvēģiju, nodrošinot pirmo vietu grupā un vietu ceturtdaļfinālā.

Somijas izlase pirmdien tiksies ar Latvijas izlasi, kura pirmajos divos mačos zaudēja, līdz ar to grupā paliks ceturtajā vietā.

Svētdien aizvadītajā mačā somietēm četrus vārtus guva Vēra Kaupi.

Pašreizējās pasaules vicečempiones somietes izcīnīja otro uzvaru tikpat spēlēs, ar četriem punktiem esot A apakšgrupas vadībā, kamēr pa diviem punktiem ir Čehijas un Norvēģijas izlasēm, kamēr Latvija ir tukšā.

Pirmdien Latvija tiksies ar somietēm, bet Norvēģija spēlēs ar Čehiju, šajā mačā noskaidrojoties otrai ceturtdaļfinālistei.

Latvijas izlase cīņā par tikšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar D apakšgrupas labāko komandu, par kuru kļūs Dānija vai ASV.

Svētdien D apakšgrupas vienīgajā aizvadītajā mačā ASV ar 9:7 (4:3, 4:1, 1:3) uzvarēja Taizemi.

Šajā grupā pēc divām kārtām pa četriem punktiem ir Dānijai un ASV, kamēr Japāna un Taizeme ir tukšā.

Pirmdien Dānija un ASV aizvadīs savstarpēju sēli, šī mača uzvarētājai pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā pēc tam tiekoties ar Latviju.

Kā ziņojām, sestdien A grupas mačā Latvijas izlase ar 2:3 atzina Norvēģijas pārākumu, bet vēl dienu iepriekš ar 3:8 zaudēja Čehijai, lai arī spēles sākumā spēja būt vadībā ar 3:0.

Tikmēr B apakšgrupas cīņās sestdien favorītes guva uzvaras. Šveice ar 14:0 (4:0, 6:0, 4:0) sagrāva Vāciju, bet Zviedrija ar 17:2 (7:1, 6:0, 4:1) apspēlēja Poliju.

Šajā apakšgrupā pa četriem punktiem ir Šveicei un Zviedrijai, kamēr Vācija un Polija ir tukšā.

Savukārt otrajā ešelonā C apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja Slovākija, kas uzvarēja visās trīs cīņās, svētdien ar 21:1 (3:0, 8:1, 10:0) sagraujot Austrāliju, kamēr otrajā vietā palika Igaunija, kas ar 10:4 (7:1, 2:1, 1:2) uzveica Singapūru.

Slovākija tika pie sešiem punktiem, bet Igaunija četriem, kamēr Singapūra un Austrālija ieguva pa punktam.

Pēc apakšgrupu sacensībām ceturtdaļfinālam uzreiz kvalificēsies A un B grupu divas labākās komandas, savukārt šo grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām būs jāaizvada vēl viens mačs, kurā par vietu labāko astoņniekā būs jātiekas ar C vai D apakšgrupas divām labākajām izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!