Sestdienas rītā noslēdzās Latvijas izlases pēdējais treniņš pirms pirmās pasaules čempionāta spēles ar Zviedrijas valstsvienību. Pēc tās mūsu izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms varēja precīzi nosaukt sastāvu šī vakara spēlei.
Iepriekšējās ziņas, ka Leonīds Tambijevs spēlēs kopā ar Aleksandru Semjonovu un Sergeju Čubaru tomēr izrādījās nepatiesas - Aleksandrs Kerčs paliek savā vietā trešajā maiņā, bet Tambijevs ar Jāni Spruktu un Alekseju Širokovu veidos ceturto uzbrucēju trio.

Savukārt atklāt to, kurš vārtsargs sargās Latvijas izlases vārtus sacensībā pret zviedriem, Lindstrēms nevēlējās atklāt. Kā viņš pats izteicās, lai neatklātu visas kārtis mūsu šīs dienas pretiniekiem. Toties vārtsargu treneris Vitālijs Samoilovs apgalvoja, ka sapulcē esot izlemts - tas būs Sergejs Naumovs.

Latvijas izlases sastāvs spēlē pret Zviedriju

Vārtsargi: Naumovs, Irbe.

Pirmā maiņa: Rēdlihs - Reķis, Ņiživijs - Cipruss - Macijevskis.

Otrā maiņa: Sorokins - Laviņš, Panteļējevs - Fanduļs - Romanovskis.

Trešā maiņa: Skrastiņš - Tribuncovs, Semjonovs - Čubars - Kerčs.

Ceturtā maiņa: Feldmanis, Tambijevs - Sprukts - Širokovs, Ankipāns.

Tūdaļ pēc treniņa Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms (KL) piekrita atbildēt uz dažiem jautājumiem. Jau pirmā frāze no zviedru trenera puses lika pārdomāt Latvijas izlases iespējamās sekmes pasaules čempionātā, kā arī atminēties līdzīgas situācijas iepriekšējos gados.

KL: Komandā viss nebūt nav ideāli. Esam sagatavojušies tik, cik vien labi iespējams, tomēr iekšējā gaisotne komandā nav tā labākā.

Vai visi spēlētāji ir veseli un gatavi šā vakara spēlei?

KL: Dažiem puišiem ir nelielas mikrotraumas, taču tās nebūs traucēklis spēlei pret zviedriem.

Leoniids Tambijevs komandai pievienojās tikai ceturtdien un šodien aizvadīja tikai trešo treniņu. Kā viņš izskatās uz citu izlases hokejistu fona?

KL: Tambijevs ir labā fiziskajā formā un mums viņš ļoti palīdzēs. Viņš spēlēs kopā ar Širokovu un Spruktu ceturtajā maiņā, bet spēles gaitā iespējami pārkārtojumi.

Kurš no vārtsargiem sargās Latvijas izlases vārtus čempionāta pirmajā spēlē?

KL: To uzzināsiet pirms pašas spēles. Nevēlamies zviedriem atklāt visas savas kārtis.


include("$includes_dir/middleBanner.inc"); ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!