Latvijas izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs pievienojies Šveices B līgas, respektīvi - otrās pēc spēka, klubam EHC "Chur", par to ziņo Interneta portāls Eurohockey.Net.
Apstiprinājumu vēstij var gūt arī Kūras kluba oficiālajā mājas lapā, taču plašāka informācija pagaidām nav pieejama. Esam sazinājušies ar Kūras komandas preses dienestu - lūdzu sekojiet izmaiņām.

Atgādinām, ka šī ir jau trešā vienība, kuru šogad pārstāvēs Tambijevs. Uzbrucējs sezonu sāka Krievijas Superlīgas klubā Habārovskas "Amur", taču 13 mačos spēja gūt uzbrucējam nepieklājīgi maz - 4 (0+4) punktus, un pēc pāris mēnešiem tika atbrīvots no darba.

Sekoja līgums uz pārbaudes laiku ar Somijas SM līgas klubu Tamperes "Tappara". 12 spēlēs Somijā Tambijevs nopelnīja 9 (4+5) punktus, kā arī +6 lietderības koeficientu, taču, pat neskatoties uz labo statistiku, klubs nolēma līgumu nepagarināt, pamatojot to ar ieceri komandā vairāk iesaistīt vietējos hokeja audzēkņus.

Par līdz šim veiksmīgāko laiku Tambijeva hokejista karjerā jāuzskatata 1997./98., 1998./99. un 1999./00. sezonas, kuras uzbrucējs aizvadīja Somijas SM klubā Raumas "Lukko", kopumā 130 mačos nopelnot 105 (57+48) rezultativitātes punktus, kā arī +16 lietderības koeficientu. Šis laiks sakrīt ar Latvijas izlases labākajiem panākumiem starptautiskajā arēnā.

Interesanti, ka EHC "Chur" klubā sešas(!) sezonas ir aizvadījis mūsu valstsvienības bijušais kapteinis Harihs Vītoliņš, līdz ar to Latvijas hokeja stils vienībai ir pazīstams.

Šobrīd kūrieši ar 25 punktiem 37 mačos ieņem vien astoto vietu desmit komandu konkurencē B līgā. Pirmo vietu ar 52 punktiem ieņem Bīles vienība, bet trešie ar 43 punktiem ir Vītoliņa pārstāvētā "Thurgau" komanda.

Nākamā spēle EHC "Chur" paredzēta jau šodien, izbraukumā tiekoties ar turnīra līderiem "Biel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!