Par Latvijas basketbola ģenerāli dēvētais Valdis Valters Lietuvas iknedēļas basketbola izdevumam "Krepsinis" dižojies ar grandiozām nākotnes iecerēm Latvijas basketbolā.
Otrdien intervijā nedēļrakstam Valters apgalvojis, ka jau esot saņēmis atļauju celt Rīgā 10 tūkstošu skatītāju ietilpīgu halli līdz 2003.gadam, kur jau 2005.gadā varētu notikt Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem.

Tāpat bijusī basketbola zvaigzne sacījusi, ka Latvija šajā čempionātā otro reizi varētu kļūt par Eiropas meistarsacīkšu uzvarētājiem. "2003.gadā lielā sporta arēnai jābūt uzceltai. Es nekad neatsakos no savām idejām," sacīja Valters.

Valters arī teicis, ka par viņa jaunāko dēlu Kristapu pērn kāda Turcijas kluba pārstāvji esot piedāvājuši vienu miljonu ASV dolāru. Tāpat interese par basketbolistu bijusi arī ASV, taču viņš nevēloties, lai viņa dēls spēlētu Amerikā, jo viņš vairāk nekā četrus gadus ieguldījis viņā naudu.

Valters Latvijā nolēmis ražot arī vairākas alkohola markas, kuru nosaukumi būtu basketbolistu, tostarp arī abu viņa dēlu, iesaukas. Jaunākā dēla Kristapa Valtera iesauka tiktu iemūžināta brendija nosaukumā "Ādolfs", bet vecākā Sanda - brendija "Sančo Pansa" nosaukumā. Arī alkohola ražošanas uzsākšanai Valters jau esot dabūjis nepieciešamās atļaujas.

Pēc viņa teiktā, jau šovasar Rīgas vecpilsētā durvis vēršot pirmais no vairākiem sporta bāriem. Vairākus šādus bārus paredzēts atvērt arī ārpus Rīgas. Akcents bāru interjeros tikšot likts uz paša bijušā sportista izcīnītajām balvām.

Viņš esot saņēmis arī piedāvājumu atdod savas trofejas Latvijas sporta muzejam, taču Valteram esot lielākas ambīcijas.

"Labāk es nodibināšu savu muzeju. Kad kāds no dēliem kļūs par NBA čepmionu, es noteikti nodibināšu Valteru muzeju Rīgā," solīja Latvijas basketbola leģenda.

Nedēļraksts arī atgādina, ka Valters bijis iesaistīts skandalozajā "Bankas Baltija" lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!