Krievijas smagsvara bokseris Nikolajs Valujevs kuram bija radušās veselības problēmas, pēc viņa trenera Aleksandra Zimina vārdiem, nedomā beigt profesionālā boksera karjeru.

Kā ziņots, Valujevam tiks veikta kreisā pleca un labās rokas locītavas operācija, līdz ar to ir apdraudēta viņa turpmākā karjera.

"Par karjeras beigšanu nav runa," sacījis Zimins. "Mēs esam nolēmuši maksimāli izmantot pauzi sacensībās, lai Nikolajs varētu atgūt formu. Nikolajs varētu boksēties arī pašreiz, ja tuvākajā laikā būtu kāda cīņa. Taču šobrīd par cīņām nav nekādas skaidrības - ir iestājusies pauze, un pēc apskates Sanktpēterburgā, ārsti ieteica Nikolajam turpināt ārstēšanos."

Pēc trenera sacītā, atveseļošanās laiks pēc operācijas varētu ilgt no viena līdz diviem mēnešiem. Plānots, ka pēc operācijas rehabilitācijas periodā Valujevam būs jāaizvada viegli treniņi un cīņas, lai atgūtu sportisko formu.

Iepriekš gan sportista ārsts Valters Vāgners bija izteicies, ka pēc operācijas 37 gadus vecais Valujevs nevarēs trenēties vismaz sešus mēnešus.

Karjeras laikā Valujevs 52 aizvadītajās cīņās ir izcīnījis 50 uzvaras, no kurām 34 uzvarētas ar nokautu.

Savu pēdējo cīņu Valujevs aizvadīja pagājušā gada novembrī, kad cīņā par pasaules čempiona titulu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā pēc punktiem zaudēja ambiciozajam britu bokserim Deividam Hejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!