BK "Ventspils" otrdien uzņems Serbijas un Melnkalnes klubu "Crvena Zvezda" izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) kausa izcīņas izslēgšanas kārtā.
Abas komandas pirms spēles saglabā izredzes izkļūt no C grupas kvalifikācijas turnīra, un "Ventspilij" uzvara garantēs vietu izslēgšanas kārtā. Ja tomēr "Ventspils" zaudēs, Latvijas komandas basketbolistiem būs jācer uz Itālijas kluba Varēzes "Metis" uzvaru savā laukumā pār Beļģijas "Spirou Charleroi".

C grupā tikai "Metis" basketbolisti var būt droši par spēlēšanu nākamajā kārtā. Cerības uz vietu izslēgšanas spēlēs ir ne tikai "Ventspilij" un "Crvena Zvezda", bet arī "Spirou Charleroi" basketbolistiem. Ventspils komandai, "Metis" un "Spirou Charleroi" ir pa sešām uzvarām deviņās spēlēs, bet par vienu panākumu mazāk ir "Crvena Zvezda" rēķinā.

Pēc ULEB prasības visas spēles, kas var ietekmēt ceļazīmju uz nākamo kārtu sadalījumu, sāksies vienlaicīgi, tādēļ Ventspilī basketbolisti laukumā dosies plkst.21, un LNT televīzijā cīņas gaita būs redzama tikai vēlā vakarā ierakstā.

"Ventspils" pirmā apļa spēlē Belgradā spēja pieveikt "Crvena Zvezda" basketbolistus ar 84:82. Pēc panākuma iepriekšējā spēlē izbraukumā Francijā pret "Gravelines" Ventspils komandas basketbolists Arnis Vecvagars atzina, ka Serbijas un Melnkalnes klubā nespēlē pārcilvēki, un sāncenšus ir iespējams pieveikt, ja vien spēlētāji maksimāli mobilizēsies.

"Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks iepriekš sacīja, ka "Ventspilij" mačs pret "Crvena Zvezda" būs izšķirošs, un komandai būs jāparāda labākā spēle, lai gūtu uzvaru un garantētu iekļūšanu ULEB kausa izcīņas izslēgšanas kārtā.

ULEB kausa izcīņas izslēgšanas kārtā iekļūs pa divām labākajām sešu grupu komandām, kā arī četri veiksmīgākie klubi no trešo vietu īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!